Može li se s Basma bojati bez kane?


U nekim člancima pišu da da, moguće je imati tamnu boju. A u drugima, naprotiv, to je nemoguće, potrebno je dodati kenu, inače će postati zelena.

Basma se može bojati bez kane, samo će boja biti kreativna, zelena, potvrđena od strane mladih iz vlastitog iskustva. Sada, naravno, tehnologija je otišla daleko, možda Basma nije ista, nije prirodna, ali s aditivima, ali prirodna Basma daje zelenu boju.

I basmu i kana mogu se koristiti međusobno neovisno, nije ih potrebno kombinirati. Basma nakon bojenja će ispuštati tamnu kosu, iako stvarno, ponekad se ispostavlja i močvarna boja, na ono što ovisi, ne znam. Osim toga, bojenje bazga ojačat će i liječiti kosu.

Predmet: Basma bez kane

Daje lijepu zelenu boju.

(Ali neću potvrditi s glavom - nisam toliko ekstremni)

U svakom slučaju, čula sam takva upozorenja da koristim basmu u čistom, bez dodavanja kane.

Oh, hvala na upozorenju. Zelena je previše ekstremna.

Mnogo puta sam obojio Basma obrve, ali se dogodilo onaj kose dlake, koje su bile duge vrijeme. Bez zelene boje, ili bolje, odmah nakon bojanja, kosa postaje zeleni refluks, koji postaje crno + sjaji u roku od 12-24 sata.

Basmo je obojio tamnu kosu u školi

Tako je kosa pretvorena gustom crnom zelenom bojom)))

Na tamna kosa ispada zelenkasto-sive boje, ali ne crno, usput dobro crna tinta samo dati kemijske tipa kolorend ili što god to zvali, ne sjećam -I bio je obojen u crno u školi po prvi put je bilo prije gotovo 20 godina, to je bio njemački slikati ga i sad je u cijevi kao pasta za zube lorenden ili kolerden, da daje najljepši crni poput vrana krila, sve ostale boje boje nije dao sam obojana u svim bojama koje se mogu iz gorućeg crnka na plavu Snowy kao M. Monroe.

U Japanu, to mi se sviđa obojana u crno, dvije godine prije-tako i nije mogao slikati, i obojana u 2 puta, prvi put nije bilo jasno da je u boji, onda je drugo, kad su došli treći -i rekao, hvala Žao mi je, mi kosu i sjediti na miru već četvrti sat ne idem.

Basma s kenom daje tamnu boju kestena, opet morate kušati i znati razmjere, još uvijek možete dodati lišće ili grede kestena, pa sam pokušao prije te crne boje u školi, ali još uvijek boja nije bila ona. zatim ga obojio. craska boju o kojoj je napisala..

ostala je zelena plima na crno-crnoj kosi

Nisam slikala. Šetala je zelenilom

međutim, to nije uvijek bilo vidljivo, a ne sa svakim svjetlom

Nije li se zelena boja pretvorila u crno nakon 12-24 sata? Uvijek sam se očitovao, ako ne i potpuno crn, a onda tamna sjena.

A što si učinio s zelenim? Kako i kako si naslikao?

LiveInternetLiveInternet

-Tagovi

-glazba

-Pretraživanje dnevnikom

-Pretplatite se putem e-maila

-statistika

Basma bez kane - zelene kose

Henna ili Basma obojena kosa nije samo lijepa, već i zdrava. Međutim, nijedna ambalaža tvrtke Basma ne ukazuje na to da se treba koristiti samo u kombinaciji s kajom, jer će boja kose postati zelena. Na omjere kane i basme u različitim omjerima, što daje različite nijanse ovisno o boji, duljini kose, također na ambalaži - a ne riječi.

Također je važno znati još jednu značajku basme i kane: one nisu kompatibilne s kemijskim bojama i perm. To znači da ne možete koristiti hennu i basmu već obojanu sintetsku boju za kosu ili podvrgnuti kemijskom propu, a naprotiv, nemojte upotrijebiti kemijske boje za obojenu basmu ili hennu, a ne perm, jer boja može biti samo termonuklearna (narančasta, zelena, itd.).

Bolje je bojiti kosu sa sivom kosom prvo s kajom, a zatim s bazom, ali samo u slučaju da postoji želja da se boje više od 40% sijede kose.

Kana se može koristiti ne više od 1 puta u 2 mjeseca, ako je češće - kosa će početi izgubiti sjaj i izgledat će izblijedjele, iako je kana navika brzo isprati. Kana je najprikladnija za ženke smeđih kose, boja kose će izgledati tamnije i bogatije, ali tamnosmeđa kosa bolje je suzdržati od bojenja, a vjerojatno vam se ne sviđa jaka crvenkasta boja.

Basma u kombinaciji s kajom učinit će boju kose mnogo tamniju - od svjetla kestena do crne boje, pogodna za bojenje sive.

Naravno, oslikana je ken i basmo je vrlo korisna:

 • kosa postaje sjajna i elastična
 • stimulira rast kose
 • njuškanje
 • struktura kose se poboljšava
 • korijena kose ojačana

Savjeti za boju kane i basme:

 • Za postizanje ravnog nijansi kada se boji s kajom, razrijeđena je kefirom ili pomiješana s površinskim češnjaka u omjeru 10: 1
 • Crvenkasta boja može se dobiti miješanjem kane s karkadom
 • Možete dobiti crvenkasto-žutu hladu dodavanjem crnog čaja kane.
 • Zlatna boja daje mješavinu kane s ekstraktom kamilice (1 žlica kamilice za 1/2 šalice vode)
 • Kestena ili crvenkasto-smeđe boje mogu se dobiti dodavanjem nekoliko žličica kave
 • Zasićena crna boja može se dobiti primjenom mješavine kane i basme na mokru kosu, ostaviti 1 sat, a zatim primijeniti otopinu Basma s vodom
 • Drugi način da se crni je miješati kenu s basma u omjeru 1: 2 (ne miješajte! Ako se suprotno od 2 dijela basme i 1 kane, boja će biti bronca)
 • Boja kestena omogućit će smjesu basme i kane u omjeru 1: 1.

Kako skuhati kenu i basma:

 1. Nosite odjeću koja ne smeta da se prljavi
 2. Izlijte kenu ili kenu s bazom u porculansku zdjelu (količina praha ovisi o količini obojene kose, na primjer, za moju kratku, prilično debelu, imala sam 1 paketu kane i 1 paket basme)
 3. Ulijte u vruću vodu, temperatura koja bi trebala biti oko 90 °, smjesa u debljini trebala bi podsjećati na kiselo vrhnje, gnječiti grudice
 4. Mješavinu koja je još vruća potrebno je primijeniti na čistu suhu ili mokru kosu, po mogućnosti četkom, počevši od stražnjeg dijela glave, a zatim vrh glave, hramova, šiške - od korijena duž cijele duljine kose
 5. Stavite paketu na kosu, zamotajte ga ručnikom na vrhu, što nije šteta za razmazivanje (iako je sve isprano)
 6. Ovisno o željenoj hladovini, potrebno je hodati u ovom turbanu, što je više zasićeno, duže
 7. Zatim se kosa mora isprati toplom vodom bez šampona, što je bolje i koristiti u narednih 2-3 dana nakon bojanja. Isprati biljnu otopinu dok voda koja teče iz kose nije jasna.

Ako samo želite poboljšati stanje kose bez bojanja, možete koristiti bezbojnu kenu.

Bijela ili bilo koja druga blijeda kana više neće imati blagotvoran učinak na kosu jer sadrži sintetske boje.

Boja kose Basma Iranski prirodni - Pregled

pažnja, eksperiment - basma bez kane

Dugo sam umirala svoju kosu crnom - tako davno da su, prema mom frizeru, već bile "natopljene" ovom bojom. Slikano kemijom: profesionalno i amatersko. Kao rezultat toga, kosa je postala tanka i krhka, jednostavno sam se bojao nastaviti ih trovanja, ali korijeni se penju na smeđe - ne comme il faut. Odlučio popularni recept: Basma s kajom. Nekad sam se bojala s kajom u školi, poznata stvar, ali više nisam željela postati crvena. Spremi cijeli Internet u potrazi za crnim receptom. Došao je do kombinacije kane / basme 1 do 3, na vodi. Razrješim mit: takva kombinacija (u svakom slučaju, ni na mene) ne daje nikakav naglasak crne niti tamne. Korijeni su počeli bacati u crvenu, nezasićenu i ružnu, a to je cijeli rezultat. Sljedeći broj miješao je Basmu s bijelom kantom. Općenito, ništa se nije dogodilo, kao što je bilo i ostalo. Mislio sam: možda samo Basma? Također sam pretraživala internet, čitala hororke o zelenoj kosi i odlučila: Dobro, u redu, što ako se dogodi. Mijesiti kefir: navodno, jer boja postaje svjetlija i smjesa je korisnija. Rješenje se ispalo zastrašujuće smaragdno, ja sam se ukočio, ali ništa, premazano. Prošao je sat, opran. Korijeni su potamnili i doista su imali slaba tamno tamnozelena sjena - OH! )) Ali kosa je zasjala, vjerojatno im se sviđala kefir. Sljedećeg je dana korijenje još potamnjelo, zelje su nestale. Na kraju, nisam postigao radikalnu crnilu, ali prijelaz između crne i prirodne boje bio je savršeno usaglašen. Dakle, basma u čistom obliku, očito, samo je strašna za plavuše.

ZY Prema brandovima: od onoga što se nudi na tržištu (ne tako bogat izbor, nažalost) Basma "Phytocosmetics" je najgore na mene - to znači da gotovo ne podnosi ništa što je slikano, a što ne. Ostalo je bolje. Mislim na uobičajenu iransku Basma u vrećicama / kutijama, a ne Lash, Aasha i tako dalje.

Zzy Dodat ću komentar nakon pola godine redovitog sjedenja na Basma (bojim se svaka 3 tjedna). Boja se pokazala lijepom, prirodnom crnom, ukoliko korijeni nisu rasti lakši - nitko ne bi pogodio da to nije vaše. Usput, leđa izgleda vrlo humano, s postupnim prijelazom boje u tamu, pa ako nema vremena za nijansiranje u vremenu, to neće izgledati kao "ćelavost", što je ono što industrija svijetle crne boje pati od.
Ali, nažalost, suši kosu na lomljivost, iako dodam kefir i jaje, zadržavam ga za ne više od 2 sata, a ne koristim sušilice za kosu. Zaryla je na Internetu i otkrio da je to česta reakcija na zelene boje. Stoga, ako je kosa sklona suhosti (čak i s masnim korijenima), budite oprezni!

Boja kose Artcolor BASMA iranski klasični - pregled

Kako sam obojila kosu Basma bez kane!)

Dobar dan!

Moja boja kose je svijetlo smeđa, kao što sam se htjela slikati s O. Tonic, u čokoladnoj sjeni.

Rezultat je bio čokoladna boja, ali nakon što sam nekoliko puta oprao glavu, boja se počela crvenjeti.. tada sam obojio boju na isti način za čokoladu. Mjesec dana kasnije, kosa mi je postala svijetlosmeđa i crvena, počeo sam rasti, korijenje je već bilo oko 5 cm, ali otišao sam u kozmetički magnet i vidio basmu

Trošak u Cosmex magnetu - 50 rubalja

Došao je kući, na ambalaži kako biljka nije točno naznačeno, prolazila kroz internet, pročitala kako je kosa postala zelena), ali ipak se odlučila

Sve sam dodao ocima, prvo sam dodao basmu u zdjelu i na njemu dodala toplom vodom, dodala kana (bez soka) i kakao (oko 5 mamenata), sve pomiješane s rukama, donijele ga u stanje kiselog vrhnja.

Obavezno operite kosu (bez balzama)

Osušite kosu malo (samo sam stavio ručnik i pripremio smjesu, a zatim sam ga skinuo, češljao kosu, krajevi su već bili suhi, i malo sam ih mokro, jer nije bilo ugodno nanijeti "prljavštinu" na suhu kosu)

Najprije je nanizala duljinu, zatim je nagnula glavu i skupila kosu u kantu (bez elastične), na vrhu vrećice i ručnika.

Držala se oko 30 minuta, a zatim otišla operirati, bez poteškoća, isprva samo s vodom (imajte na umu da u vašoj kosi postoje žitarice, pa morate dobro isprati svaki nastavak), a zatim balzam.

Kosa zamjetno zamračena, sušena bez sušila za kosu, ručno.

Nakon što je kosa osušila, ja sam je češljala, NIŠTA ZELENA, neka vrsta takvog sjenila zelena i siva, ali mislim da nakon što oprati još nekoliko puta, to će otići :)

Kosa je vrlo pahuljasta i debela, korijeni su savršeni

Boja kose Basm bez kane

Mnogi možda ne znaju da postoje prirodne boje za kosu koje daju kosu prirodnu boju. Ali žene Istoka još od antičkih vremena koriste prirodne boje biljnog podrijetla, jer su apsolutno bezopasne. Osim toga, ove boje su vrlo korisne i njihova redovita uporaba poboljšava rast kose, zaustavlja nastajanje prhuti, jača korijenje, kosa postaje prirodna sjena i živahan sjaj. Većina stručnjaka - naturopati se slažu da je to pravi izbor bez bojanja kose, a sigurno je koristiti i toniranje prirodnih proizvoda.

Njezino Veličanstvo HNA!

Kava za ljepotu kose odavno je korištena. Prirodna mljevena kava izvrsna je kozmetička za njegu tamne kose. Uz pomoć kave, tamna kosa može dati lijep zdravi sjaj i hlad, pa čak i bojiti kosu. Kako bi zasvijetlio tamnu kosu, kozmetičari savjetuju korištenje sljedeće maske. Maska obuhvaća dva žumanjka, trebaju biti šlag, jedna žlica rum, dvije žlice tople vode. Prva tri sastojka moraju biti temeljito izmiješana. Zatim u dobivenoj masi morate dodati jednu žlicu kave od bilo kojeg povrća.

Zapravo, pitanje je jednostavno. Je li ikada ikada slikao kosu nakon kane? Činjenica je da je prije nekoliko mjeseci kosa bila vrlo penjanje. Jednostavno ga nisam pokušao. maske, vitamine, naposljetku napuštaju boju, prebacuju se na kenu s Basmom. ali, da li je kana postala loša, ili je moja kosa čudna, ali to ne znači apsolutno! korijeni su sivi nakon prvog pranja glave (iako je moja bila posebno 48 sati nakon bojanja). i doista, kana je svakako kul, ali za kratku kosu, c.

Ne znam kako svi, ali imam prvi znak na kojem sam shvatio da nešto nije u redu, bilo je promjena na koži. Obično, na kraju mjeseca prije menstruacije, na licu mi se pojavila akna (malo, ali primjetno), a krajem studenog, što me je iznenadilo, koža na licu bila je bez ikakve akne. To mi se jako svidjelo, ali nisam znao što je to bilo. Nails su postali glatkiji i manje piling, njihov izgled postao je mnogo ljepši i zdraviji. Malo kasnije, za nekoliko tjedana.

Kupio sam dvije vrste kane, jednu bezbojnu, za pričvršćivanje maski, jedan iranski za bojenje i basmu. Ali ja sam kupio i svoju dokazanu malu boju)), sada je dilema preda mnom, mislio sam da ću bojiti s kajom, ubiti dvije ptice jednim kamenom, a ja ću slikati i imati će koristi za loše pada kose; i vrlo zadovoljan bojom i stanjem kose, ali ispada da je nakon kane nemoguće slikati drugim bojama. Pa mislim, i ako u.

Tijekom trudnoće stekao sam gustu i dugu kosu.

DD, želim podijeliti informacije o indijskoj kanti. Uspoređujući iransku klasičnu i indijsku (f-m Phytocosmetics), odabirem drugu. Indijska kana je više plastična kada se nanosi, boja kose je * ukusnija. Kosa postaje debela, vrlo sjajna, savršeno uklapa, nema nazora perut. Ja sam crnka s lagano crvenkastom kosom na suncu, odmah ću reći da nikad nisam koristila kemijske boje. To sam bojao: uzimam 3 pakiranja x 25 g indijske kane na moju frizuru. Kuhati u aparatu za kavu 1 čašu jake prirodne kave (kava zamjenjuje basmu), prelijte vruću kavu.

ako ih cijelo vrijeme bojite s kajom - kosa će jednostavno umrijeti i na kraju ćete doći do zaključka da morate rezati sve i bolje slikati s uobičajenom profesionalnom dobrom bojom, jer da je kana, ta basma koja se ovdje prodaje, nije pravi, nego samo lažna. u Indiji, gdje se proizvodi kana, košta 35 dolara po kilogramu (veleprodaja), a tu ga kupujete za manje od pola dolara po porciji. kane molekule s trajnim bojenjem su povezane unutar kose nije.

Vrlo detaljan i opsežan članak o prirodnim bojama za kosu i kosu. Primjeri, recepti i metode miješanja kane i basme. Bojanje kose s ken i basma

Djevojka, zdravo! Pa, više ne mogu gledati moju "ne" boju kose. Nešto ne želim bojiti kemijskim bojama, ali želim tamnu, tamnu boju. Čuo sam da se to može postići uz pomoć kane i basme u omjeru 1: 2. Je li to tako? je li vrijedno pokušati ako već vidite tragove sijede kose na korijenima? Ili se nemojte zamarati i otići kupiti boju? No, toksikoza je još uvijek sačuvana, bojim se da će loše postati od mirisa kada se boji. Što kažete?

Vrlo detaljan i opsežan članak o prirodnim bojama za kosu i kosu. Primjeri, recepti i metode miješanja kane i basme. Bojanje kose s ken i basma

svi zainteresirani na internetu u jednom šaku. Nadam se da ću se povremeno ažurirati.

Pozdrav! Želim dobiti boju crvenog trešnje na ovaj način: "Crveno-višnja boja dobiva se ako dodate uz sok od repe, kakao u prahu, sok od slanina, carcade." Pitanje je tko je to učinio, koliko je soka stavljena na količinu kane, količinu praha za kakao, i koliko je hrana i kako napraviti ovaj karkad (hibiskus). Jedva mogu naći starca, ali nije li dovoljno karkade, pitam se? Moguće je bez slanina da postigne ovaj crveno-trešnja. Sada, mislim, pokušajte, na standardnoj vrećici kane, 3 žličice kakao, jednu repa, zaliveno u sok (srednje veličine).

Želim trajnu makeup, vjerojatno glup da to želim, ali s vremena na vrijeme dobivam ovaj stav. Ne mogu odbiti kozmetiku, ali ne želim izgubiti 20 minuta u blizini zrcala ujutro svakoga dana. Volim živjeti brzo, aktivno i tako da sve bude spremno za odlazak. Tko će me suditi? Dakle, ispostavilo se da tijekom trudnoće ne možete primjenjivati ​​trajnu šminku, laktacija je također relativna kontraindikacija. I odlučio sam probati tetovažu kane. Od članaka sam shvatio da drži 7-10 dana, a moguće je postići različite nijanse. Na primjer.

Ako gustoća kose ostavlja mnogo na željenu, preporučujem da pokušavam ove maske: 1. Prva maska ​​pomogla mi je da zaustavim gubitak kose u roku od 2 mjeseca i da dodam do gustoće dovoljno zamjetno. No, pozornost: ima učinak bojanja krvi! Da biste to učinili, uzmite jednake dijelove kane i basme (za ambalažu koja se može naći na tržištu), pecite ih vrućom, ali ne i vrućom vodom kad se malo ohladi, dodajte 1 žlicu kakaovog praha, 1 žumanjku i 1 žlicu maslina ili bojno ulje. Svi se miješaju i primjenjuju.

Recepti s kajom prikladni su za davanje crvene nijanse kose. Ako želite dobiti smirenu i prirodniju boju, onda je kana bolje koristiti u kombinaciji s basovima.

Izvor: Internet Za jačanje: maske za jačanje kose • Izmiješajte 2 žličice meda i bojno ulje i dodajte 2 žumanjka. Utrljajte smjesu u kožu i isperite nakon 40 minuta. Maskirajte jednom tjedno 2-3 mjeseca. • Pomiješajte 1 žlicu cvjetova kamilice, lišća lišća i raži, ulijte čašu kipuće vode. Nakon pola sata, iscijedite i dodajte nekoliko kapi vitamina A, B1, B12 i E. Zatim rastopiti u smjesu malo raženog kruha i nakon 15 minuta.

Do danas, vrlo veliki izbor boja za bojanje kose. Naravno, želite odabrati boju koja će uzrokovati minimalnu štetu na kosi. Pročitajte dalje - kakvu boju odabrati? Boje za kosu mogu se podijeliti u 3 skupine: NaturalChemicalPhysical

Basma kosa: trikovi primjene, recenzije, savjeti, fotografije

Boja kose je jedan od mnogih načina da ženski izgled bude još privlačniji i sjajniji. No, ovaj postupak nije toliko siguran za naše kovrče, kako kažu proizvođači. Kemijska izloženost može dovesti do ozbiljnih posljedica, nakon čega će biti izuzetno teško vratiti snagu i sjaj oštećene kose. Zato mnoge žene odabiru alternativne boje - prirodne boje, kao što je Basma.

Što je basma?

Basma je prirodna boja koja se koristi od davnih vremena. Ovaj prirodni lijek dobiva se iz biljke nazvanog indigo (indigofer). Rezani listovi sadrže veliku količinu vitamina i biološki aktivnih tvari. Zato je basma tako dobra za kosu. Uostalom, redovito se koristi, kosa postaje glatka, svilenkasta, snažna i elastična. I sjaj koji se dobiva kosom ne može se usporediti s bilo kojim dijamantom.

Korisna svojstva

A sada detaljnije o tome što je hvaljena Basma toliko korisna za kosu:

 1. Ojačati kosu. Zbog visokog sadržaja mineralnih tvari u Basmi, njegova redovita upotreba pomoći će u rješavanju problema gubitka kose. Vrlo često, gubitak kose je povezan s nedostatkom vitamina i minerala, uzrokujući da folikuli kose slabe. Kao rezultat toga, možemo primijetiti aktivni gubitak kose u jesensko-proljetnom razdoblju, kada je cijelo tijelo izrazito svjesno nedostatka zdravih supstanci.
 2. Prigodni tretman. Snijeg na kosi može izgledati romantično samo na božićnoj noći. A ako bijele pahuljice dotaknu glavu tijekom cijele godine, izgleda da nije lijepo. A svrbež povezan s pojavom perutanja ne dodaje ljepotu kose. Rješavanje problema s Basma je sasvim realno. Ne biste trebali čekati čudo nakon prve aplikacije, ali s redovitim bojanjem kose s basma možete primijetiti značajno poboljšanje.
 3. Prehrana kosa. Basma hrani svaku kosu hranjivim tvarima iznutra. Od takve boje kose postaju glatke, jake, elastične i sjajne. Nijedna kemijska boja ne može dati takav odličan i trajan rezultat.
 4. Ubrzanje rasta kose. Ove ugodne nuspojave bajanja bojama zabilježile su mnoge djevojke. Dakle, ako želite rasti duga i zdrava kosa, onda Basma je prirodni aktivator rasta kose koji vam treba.
 5. Prekrasan rezultat bojanja i najprostornija sjena kose.

Mjere opreza

Naravno, Basma - ovo je pravi izbor u korist jake i lijepe kose. Ali prije nastavka bojanja, morate naučiti nekoliko vrlo važnih točaka. Inače, riskirate dobiti vrlo neočekivani rezultat u obliku zelene ili plave kose pomiješane s nezdravom crvenokotom. Prema stanju kose, ovo ne utječe, ali izgled takvih pokusa može znatno patiti. Zato morate bojiti kosu sa Basma, predlažemo da se upoznate s nekoliko savjeta:

 • Nikada ne koristite basmu za čistu kosu. Boja kose treba obaviti isključivo s mješavinom basme i kane u ispravnom omjeru.
 • Nemojte provoditi boju za kosu ako ste ranije koristili uobičajenu boju za kosu. Čak i ako je to bila profesionalna boja za kosu, Basma će vaše curlove dati boju močvarnog zelenila.
 • Neugodan rezultat može se dobiti i kod bojanja bazalne dlake nakon trajanja. Svaka interakcija kemije s prirodnom bojom rezultirat će neočekivanom bojom kose.
 • Provedite postupak bojenja za masnu kosu (osobito siva kosa). Basma suši kosu, tako da uz blagotvorne učinke riskiramo dobivanje preplitanih niti, koje će dugo trajati s hidratantnim maskama. Alternativno, možete dodati malo maslinovog ulja u pripremljenu smjesu boja za kosu, ako ste jučer operirali kosu.
 • Nemojte operirati kosu nekoliko dana nakon bojanja kose s basma. Iz ove će boje vaše kose biti življe i bogatije.
 • Ne držite basmu na kosi jako dugo, ako ne namjeravate postići sočan crni hlad.
 • Prije nego potpuno obojite kosu s Basma, obavite test na boji na jednoj cjedilu. Ako vam rezultat odgovara, moći ćete potpuno ukloniti kosu.

Kao što možete vidjeti, pravila su apsolutno jednostavna. A ako ste ih naučili, vrijeme je da razgovarate o tome kako bojiti kosu u basi korak po korak.

Kako bojiti kosu s basma: savjeti za bojanje, upute

Pa, sada sam instrukcija s ilustrativnim fotografijama o tome kako obojiti kosu u basmi:

 1. Pripremite rukavice, četku za kist i spremnik u kojem možete umiješati Basmu s kvenom. Staklo se treba poduzeti, u ekstremnim slučajevima, možete koristiti plastičnu ploču. Metalne posude za bojenje kose s kajom nisu prikladne, kao kod kemijskih boja.
 2. Nanesite masnu krema na kožu čela duž linije kose. Također možete razmaziti njihove uši. To će vam olakšati ispiranje sastava s kože kada je kena i boja kose boje završena.
 3. Pomiješajte kavu i basmu u traženom iznosu. Smjesa mora biti napunjena toplom vodom, ali ne i kipuće vode (max 800). Odredite količinu vode sami. Trebali biste imati mješavinu konzistencije kiselog vrhnja.
 4. Nanesite mješavinu kane i basme na kose četkom. Nakon toga pokrijte sve kosu s paketom i zamotajte ručnik na vrhu.
 5. Nakon traženog vremena, uklonite ručnik i celofan iz kose i procijenite rezultat.
 6. Dobro isperite kosu s toplom vodom. Wash Basma i kana iz kose nije lako, ali morat će pokušati.
 7. Neposredno nakon bojanja, ne biste trebali koristiti sušilo za kosu za sušenje kose. Bilo bi bolje ako se kosa osuši, a ne pod utjecajem vrućeg zraka.

Imajte na umu: premazivanje kose s kovanom i basom treba obaviti ranije od 2 tjedna nakon prethodnog postupka. Unatoč svemu korisnosti i prirodnosti, Basma i dalje suši kosu, možete vidjeti ovo gledajući slike u nastavku. Tako je idealno izdržati 1-2 mjeseca pauze između bojenja.

Kako bojiti kosu Basmo crnu?

Ako želite dobiti bogatu crnu boju kose, ne možete miješati kenu i basmu, ali ih koristiti odvojeno. Vrlo često možete pronaći takve upute kao što su bojanje kose s Basma crnom:

 1. Prvo nanesite kenu na kosu i ostavite 50-60 minuta.
 2. Isprati kenu i sušiti kosu ručnikom.
 3. Nanesite na kosu i ostavite najmanje tri sata.
 4. Isprati kosu vodom bez šampona i druge kozmetike.

Idealnu crnu nijansu možete vidjeti nekoliko dana nakon bojanja, a ispod njega ćete naći jasne primjere u obliku fotografije. Za siva kosa ova metoda primjene nije prikladna, tako da biste dobili crnu kosu kao rezultat bojanja, morat ćete pronaći neku drugu opciju.

Kako obojiti sijedu kosu s ken i basma?

Siva kosa kako bi se bojila s Basmyom gotovo je nemoguća. Doista, da se dobije ova sjena, smjesa se mora dugo zadržati na niti. To će uvijek dovesti do sušenja kose, a siva kosa nije spremna za takvo ekstremno sušenje.

Uz pomoć kane i basme, siva kosa može biti obojana u sljedećim bojama:

 • bakrena sjena (omjer kane i basme za kosu 1: 1)
 • tamni bakar (basma / kana u omjeru 2: 1)
 • svjetlo smeđe s crvenom (basma za kosu / kenu u omjeru 1: 2)

Ako dodate malo mljevenu kavu ili kakao u boju, siva kosa će postati čokolada. Postavljen odmah ispod fotografije i videozapisa pomoći će vam da detaljno proučite cijeli neophodni postupak o tome kako bojiti kosu s kajom i basom bez pomoći neovlaštenih osoba.

Kana i Basma bojanje kose: metode i proporcije

Prije nego što počnete bojati kosu, morate odlučiti o željenoj sjeni. O tome što boja kose koju namjeravate dobiti kao rezultat, ovisit će o postotku basme i kane u pripremljenoj mješavini za bojenje. Vrijeme bojanja na kosi također je različito: od pola do četiri sata. Dakle, glavni trikovi za bojanje kose s ken i basma:

 1. Da biste dobili svijetlu plavu kosu, miješajte kenu i basma u omjeru 1: 3. Držite smjesu na kosi jedan sat, a ne više.
 2. Plava boja kose dobivate ako držite boju kose s kajom i basma u omjeru 1: 1. Potrebno je ostaviti boju na kosi samo za 30 minuta.
 3. Lagana boja kestena kose postiže se istim proporcijama, ali boja treba držati na kosi jedan sat.
 4. Prekrasna bogata kestena boja kose može se dobiti u omjeru 1: 1 i bojanju od 1,5 sata.
 5. Miješanje kane i basme za kosu u omjeru 1: 3, možete dobiti crnu boju, ako držite smjesu na kosi 3-4 sata (točno vrijeme će ovisiti o strukturi kose).

Ako odlučite ne provoditi vrijeme eksperimentiranja s bojom na jednoj cjedilu, riskirajte da ne dobijete točno boju kose koju ste očekivali. Podesite kosu je vrlo jednostavna:

 • Preblizu kosu nakon bojenja, isperite lagano zakiseljenom vodom, koristeći sok od limuna ili ocat.
 • Previše svijetle boje kose potamne kasnije bojanjem. Samo promijenite udjele kane i basme u sastavu za bojenje ili prilagodite vrijeme ekspozicije smjese na kosi.

Koliko dugo trebate zadržati Basmu na glavi?

Kao što ste primijetili, vrijeme držanja basme na kosi je od pola sata do četiri sata ovisno o željenoj sjeni. Postoje djevojke koje napuštaju boju za cijelu noć. Prema njihovim savjetima i povratnim informacijama, od takvih boja boja je svijetla i zasićena. Ali profesionalci ne preporučuju da se uključe u takvu dugu izloženost basmy. Možete prenatruditi niti, od kojih će kosa postati porozna i lomljiva. To se posebno odnosi na sijedu kosu.

Basme kose recenzije

U mreži možete pronaći razne recenzije o Basma kosi. Većina djevojaka se diviti stanju kovrče nakon odbacivanja kemijskih boja i prijelaza na prirodnu Basma. Ali na taj način možete pronaći i negativne osvrti o bojanju: zeleni ton, poteškoće u pranju sastava s kose, pogoršanje niti.

Međutim, pogreška takvih pregleda nije sam Basma za kosu, a ne sukladnost s uputama za njegovu upotrebu. Ako boju kose s ken i Basma pravilno, jasno slijedite sve savjete i ne odstupajte od metode primjene, moći ćete izbjeći sve negativne posljedice.

Kako obojiti kosu Basmoy: video

Da biste lakše riješili kako pravilno ukloniti kosu, predlažemo da gledate videozapis. Ovdje ćete vidjeti gornju metodu primjene i točne omjere.

Mogu li obojiti kosu u basmi bez kane?

Što će se dogoditi ako boju kose bez kane s basma?

Kao da je gledao scenu filma "Dvanaest stolica", gdje je Kisa Vorobyaninov obojila zelenu boju, iz nekog razloga svi su imali mišljenje da je to samo djelo "Basma".

Ali nije. Basma daje boju kose u mraku (crna), naravno, podložna proporcijama i vremenu bojanja. Sve ostale prirodne boje koje su kompatibilne s Basma, poput kane, samo ispravljaju ton.

Sada, naravno, nudi se uravnotežena boja za prodaju i samo treba odabrati pravu. Ako ne znate kako je koristiti, naravno, trebate odustati od Basma jer ne dolazi u interakciju s modernim bojama, a to je prilično učinkovit način da promijenite vašu sliku ili boju preko sive kose i u pravoj boji.

Kako obojiti kosu s ken i basma: pravila primjene

Kada bojenje kose, samo boje biljnih će učiniti naše curls jaka i zdrava, tako moderni kozmetičari i dalje vole prirodne korisne komponente koje su dugo poznat najnovijim sintetičkim bojama: Basma i kane. I trebali bismo naučiti kako bojiti kosu s kajom i basom.

Promjena boje kose učinkovito obnavlja našu sliku.

Uz česte postupke bojanja, naravno, poželjno je koristiti samo prirodne sastojke koji potječu od biljaka. Zatim nemojte dugo i skupo liječiti kovrče nakon izlaganja agresivnim kemijskim bojama.

Boja svojstava

Ne riskirajući gubitak prirodnog sjaja i bogatstva kose, okrenite se narodnim bojama.

Orijentalne ljepote u zoru civilizacije radije su bojale tamne kovrče s Basmoiom, uzimajući je iz biljke Indigofer. Ova boja, u kombinaciji s iranskom kovanom, izolirana iz lišća mlade grmlje cinchona, daje prekrasne nijanse od intenzivno crne do kobra.

Značajke bojenja

Rezultat ovisi o proporcijama, ali kana se također koristi u kozmetici kao mono-boja.

Kratka uputa ukazuje na prednosti ovog biljnog make-upa:

 • kosa se ne suši, tako da izgledaju sjajno i živo;
 • njuškanje, a koža iscjeljuje;
 • zasićene boje dulje vrijeme i svakodnevno pranje;
 • Basma i kana nisu alergeni, pa su apsolutno bezopasni svima.

Proporcije u odnosu na duljinu kose.

Zapamtite i nijanse upotrebe tih prirodnih boja:

 • kane i limene niti neće se premazivati ​​kemijskom kozmetikom, inače će rezultat biti nepredviđen;
 • kovrče prethodno obojene suvremenim sintetičkim bojama nisu također izložene basmi ili kane;
 • kosa nakon ovih prirodnih sastojaka također je zaštićena od ostalih kemijskih frizera: naglašavanje, curling, laminiranje, toniranje;
 • ponekad je potrebno osvježiti boju kako ne bi imali ljubičastu boju na kovrčama obojene s bazom.

Usput, na pitanje je li moguće bojiti kosu s Basma bez kane, mnogi moderni stilisti čvrsto kažu: "Ne". U suprotnom, možemo dobiti zelenkaste značajke, koje su jasno vidljive, posebno na svjetlosnim nitima nakon ponovljenog pranja glave.

Pravila bojanja

Te biljne boje su prikladne za apsolutno sve.

Možemo provesti jednostavnu proceduru kod kuće i od nas samih.

Naučimo samo nekoliko pravila bojanja tih prirodnih sastojaka.

 • Nanesite sastav biljke samo na čistim vlažnim niti i bolje je da ih ne operete šamponom, već sapunom. Nakon pranja ne koristimo nikakav uređaj.
 • Na pravoj kosi nužno će se pojaviti crvenkaste boje, ali jedva da će se ispasti crno.
 • Na tamnim prstenima, crvena igra gotovo je nevidljiva, ali crna boja je zasićena.
 • Basma bez kane će obojiti vašu kosu zelenu. Stoga, pitanje kako obojiti kosu u Basma bez kane, rješavamo uz pomoć prirodnih nadomjesaka - kave, čaja, kakao, hrasta koru, klinčića, koje uklanjaju zelje s kose.
 • Kemijski-osvijetljeni plavuši mogu obojiti kosu, kao i prirodni, ali prvo ćemo testirati rezultat na cjedilu na stražnjoj strani glave.
 • Uvojci prekriveni biljnim sastavom za bojanje nužno se zagrijavaju s plastičnom omotom i omotaju toplim ručnikom.
 • Sok od limuna, niske masnoće kefir ili suho crveno vino oksidiraju ovu boju i ubrzavaju proces, a boja traje dulje.

Obratite pažnju! Sok citrusa i suho vino učinkovito će zaustaviti stanjivanje kose, izliječiti masnu seborrheu, a kefir će oživjeti oslabljene suhe vlasi. Ali ti oksidansi su korisni za izmjenu.

Korisni savjeti

Tablica za pravilnu uporabu sastojaka boje.

Učinkoviti trikovi za bojanje kose s henna-basmo učiniti-to-yourself:

 • ako se boja pokazala nepoželjnom, satima podmazujemo trake s grožđem uljem - to će prigušiti ton i oplemeniti ga;
 • previše tamna sjena će ukloniti limun: češljati kovrče s češljem umočenim u sok;
 • kako bi se zadržala dobra boja, isperemo kovrče s otopinom zakiseljenom limunom samo dan nakon bojanja - tada će boja povrća već biti fiksirana unutar dlačica, a limun će samo osvijetliti;
 • dodatak mješavini kapljica glicerina će osigurati bolju i ravnomjerniju nijansu;
 • ako dan nakon takvog bojenja s kenom nadomjestimo kovrče pod suncem ili posjetite solarij, onda će u našu kosu biti ugodne sunčane mrlje.

Savjet! Nikada ne koristimo istekle, zamračene kane: njezina djelovanja i nastale boje su nepredvidljive.

Bojanje recepata

Odlučujući kako obojiti sijedu kosu s ken i basma, kao i netaknuta siva kosa, okrenite se ovim receptima. No, s obiljem sijede kose, radimo korak po korak, tj. Višestruko bojenje. U isto vrijeme povećajte vrijeme postupka.

Vrlo plava kosa plava

Na fotografiji - rezultat primjene kompozicije na plavu kosu.

Može li se s Basma bojati bez kane?

U nekim člancima pišu da da, moguće je imati tamnu boju. A u drugima, naprotiv, to je nemoguće, potrebno je dodati kenu, inače će postati zelena.

Basma se može bojati bez kane, samo će boja biti kreativna, zelena, potvrđena od strane mladih iz vlastitog iskustva. Sada, naravno, tehnologija je otišla daleko, možda Basma nije ista, nije prirodna, ali s aditivima, ali prirodna Basma daje zelenu boju.

I basmu i kana mogu se koristiti međusobno neovisno, nije ih potrebno kombinirati. Basma nakon bojenja će ispuštati tamnu kosu, iako stvarno, ponekad se ispostavlja i močvarna boja, na ono što ovisi, ne znam. Osim toga, bojenje bazga ojačat će i liječiti kosu.Sljedeći Članak
Folk lijekovi za ćelavost kod žena