Basma kosa: trikovi primjene, recenzije, savjeti, fotografije


Boja kose je jedan od mnogih načina da ženski izgled bude još privlačniji i sjajniji. No, ovaj postupak nije toliko siguran za naše kovrče, kako kažu proizvođači. Kemijska izloženost može dovesti do ozbiljnih posljedica, nakon čega će biti izuzetno teško vratiti snagu i sjaj oštećene kose. Zato mnoge žene odabiru alternativne boje - prirodne boje, kao što je Basma.

Što je basma?

Basma je prirodna boja koja se koristi od davnih vremena. Ovaj prirodni lijek dobiva se iz biljke nazvanog indigo (indigofer). Rezani listovi sadrže veliku količinu vitamina i biološki aktivnih tvari. Zato je basma tako dobra za kosu. Uostalom, redovito se koristi, kosa postaje glatka, svilenkasta, snažna i elastična. I sjaj koji se dobiva kosom ne može se usporediti s bilo kojim dijamantom.

Korisna svojstva

A sada detaljnije o tome što je hvaljena Basma toliko korisna za kosu:

 1. Ojačati kosu. Zbog visokog sadržaja mineralnih tvari u Basmi, njegova redovita upotreba pomoći će u rješavanju problema gubitka kose. Vrlo često, gubitak kose je povezan s nedostatkom vitamina i minerala, uzrokujući da folikuli kose slabe. Kao rezultat toga, možemo primijetiti aktivni gubitak kose u jesensko-proljetnom razdoblju, kada je cijelo tijelo izrazito svjesno nedostatka zdravih supstanci.
 2. Prigodni tretman. Snijeg na kosi može izgledati romantično samo na božićnoj noći. A ako bijele pahuljice dotaknu glavu tijekom cijele godine, izgleda da nije lijepo. A svrbež povezan s pojavom perutanja ne dodaje ljepotu kose. Rješavanje problema s Basma je sasvim realno. Ne biste trebali čekati čudo nakon prve aplikacije, ali s redovitim bojanjem kose s basma možete primijetiti značajno poboljšanje.
 3. Prehrana kosa. Basma hrani svaku kosu hranjivim tvarima iznutra. Od takve boje kose postaju glatke, jake, elastične i sjajne. Nijedna kemijska boja ne može dati takav odličan i trajan rezultat.
 4. Ubrzanje rasta kose. Ove ugodne nuspojave bajanja bojama zabilježile su mnoge djevojke. Dakle, ako želite rasti duga i zdrava kosa, onda Basma je prirodni aktivator rasta kose koji vam treba.
 5. Prekrasan rezultat bojanja i najprostornija sjena kose.

Mjere opreza

Naravno, Basma - ovo je pravi izbor u korist jake i lijepe kose. Ali prije nastavka bojanja, morate naučiti nekoliko vrlo važnih točaka. Inače, riskirate dobiti vrlo neočekivani rezultat u obliku zelene ili plave kose pomiješane s nezdravom crvenokotom. Prema stanju kose, ovo ne utječe, ali izgled takvih pokusa može znatno patiti. Zato morate bojiti kosu sa Basma, predlažemo da se upoznate s nekoliko savjeta:

 • Nikada ne koristite basmu za čistu kosu. Boja kose treba obaviti isključivo s mješavinom basme i kane u ispravnom omjeru.
 • Nemojte provoditi boju za kosu ako ste ranije koristili uobičajenu boju za kosu. Čak i ako je to bila profesionalna boja za kosu, Basma će vaše curlove dati boju močvarnog zelenila.
 • Neugodan rezultat može se dobiti i kod bojanja bazalne dlake nakon trajanja. Svaka interakcija kemije s prirodnom bojom rezultirat će neočekivanom bojom kose.
 • Provedite postupak bojenja za masnu kosu (osobito siva kosa). Basma suši kosu, tako da uz blagotvorne učinke riskiramo dobivanje preplitanih niti, koje će dugo trajati s hidratantnim maskama. Alternativno, možete dodati malo maslinovog ulja u pripremljenu smjesu boja za kosu, ako ste jučer operirali kosu.
 • Nemojte operirati kosu nekoliko dana nakon bojanja kose s basma. Iz ove će boje vaše kose biti življe i bogatije.
 • Ne držite basmu na kosi jako dugo, ako ne namjeravate postići sočan crni hlad.
 • Prije nego potpuno obojite kosu s Basma, obavite test na boji na jednoj cjedilu. Ako vam rezultat odgovara, moći ćete potpuno ukloniti kosu.

Kao što možete vidjeti, pravila su apsolutno jednostavna. A ako ste ih naučili, vrijeme je da razgovarate o tome kako bojiti kosu u basi korak po korak.

Kako bojiti kosu s basma: savjeti za bojanje, upute

Pa, sada sam instrukcija s ilustrativnim fotografijama o tome kako obojiti kosu u basmi:

 1. Pripremite rukavice, četku za kist i spremnik u kojem možete umiješati Basmu s kvenom. Staklo se treba poduzeti, u ekstremnim slučajevima, možete koristiti plastičnu ploču. Metalne posude za bojenje kose s kajom nisu prikladne, kao kod kemijskih boja.
 2. Nanesite masnu krema na kožu čela duž linije kose. Također možete razmaziti njihove uši. To će vam olakšati ispiranje sastava s kože kada je kena i boja kose boje završena.
 3. Pomiješajte kavu i basmu u traženom iznosu. Smjesa mora biti napunjena toplom vodom, ali ne i kipuće vode (max 800). Odredite količinu vode sami. Trebali biste imati mješavinu konzistencije kiselog vrhnja.
 4. Nanesite mješavinu kane i basme na kose četkom. Nakon toga pokrijte sve kosu s paketom i zamotajte ručnik na vrhu.
 5. Nakon traženog vremena, uklonite ručnik i celofan iz kose i procijenite rezultat.
 6. Dobro isperite kosu s toplom vodom. Wash Basma i kana iz kose nije lako, ali morat će pokušati.
 7. Neposredno nakon bojanja, ne biste trebali koristiti sušilo za kosu za sušenje kose. Bilo bi bolje ako se kosa osuši, a ne pod utjecajem vrućeg zraka.

Imajte na umu: premazivanje kose s kovanom i basom treba obaviti ranije od 2 tjedna nakon prethodnog postupka. Unatoč svemu korisnosti i prirodnosti, Basma i dalje suši kosu, možete vidjeti ovo gledajući slike u nastavku. Tako je idealno izdržati 1-2 mjeseca pauze između bojenja.

Kako bojiti kosu Basmo crnu?

Ako želite dobiti bogatu crnu boju kose, ne možete miješati kenu i basmu, ali ih koristiti odvojeno. Vrlo često možete pronaći takve upute kao što su bojanje kose s Basma crnom:

 1. Prvo nanesite kenu na kosu i ostavite 50-60 minuta.
 2. Isprati kenu i sušiti kosu ručnikom.
 3. Nanesite na kosu i ostavite najmanje tri sata.
 4. Isprati kosu vodom bez šampona i druge kozmetike.

Idealnu crnu nijansu možete vidjeti nekoliko dana nakon bojanja, a ispod njega ćete naći jasne primjere u obliku fotografije. Za siva kosa ova metoda primjene nije prikladna, tako da biste dobili crnu kosu kao rezultat bojanja, morat ćete pronaći neku drugu opciju.

Kako obojiti sijedu kosu s ken i basma?

Siva kosa kako bi se bojila s Basmyom gotovo je nemoguća. Doista, da se dobije ova sjena, smjesa se mora dugo zadržati na niti. To će uvijek dovesti do sušenja kose, a siva kosa nije spremna za takvo ekstremno sušenje.

Uz pomoć kane i basme, siva kosa može biti obojana u sljedećim bojama:

 • bakrena sjena (omjer kane i basme za kosu 1: 1)
 • tamni bakar (basma / kana u omjeru 2: 1)
 • svjetlo smeđe s crvenom (basma za kosu / kenu u omjeru 1: 2)

Ako dodate malo mljevenu kavu ili kakao u boju, siva kosa će postati čokolada. Postavljen odmah ispod fotografije i videozapisa pomoći će vam da detaljno proučite cijeli neophodni postupak o tome kako bojiti kosu s kajom i basom bez pomoći neovlaštenih osoba.

Kana i Basma bojanje kose: metode i proporcije

Prije nego što počnete bojati kosu, morate odlučiti o željenoj sjeni. O tome što boja kose koju namjeravate dobiti kao rezultat, ovisit će o postotku basme i kane u pripremljenoj mješavini za bojenje. Vrijeme bojanja na kosi također je različito: od pola do četiri sata. Dakle, glavni trikovi za bojanje kose s ken i basma:

 1. Da biste dobili svijetlu plavu kosu, miješajte kenu i basma u omjeru 1: 3. Držite smjesu na kosi jedan sat, a ne više.
 2. Plava boja kose dobivate ako držite boju kose s kajom i basma u omjeru 1: 1. Potrebno je ostaviti boju na kosi samo za 30 minuta.
 3. Lagana boja kestena kose postiže se istim proporcijama, ali boja treba držati na kosi jedan sat.
 4. Prekrasna bogata kestena boja kose može se dobiti u omjeru 1: 1 i bojanju od 1,5 sata.
 5. Miješanje kane i basme za kosu u omjeru 1: 3, možete dobiti crnu boju, ako držite smjesu na kosi 3-4 sata (točno vrijeme će ovisiti o strukturi kose).

Ako odlučite ne provoditi vrijeme eksperimentiranja s bojom na jednoj cjedilu, riskirajte da ne dobijete točno boju kose koju ste očekivali. Podesite kosu je vrlo jednostavna:

 • Preblizu kosu nakon bojenja, isperite lagano zakiseljenom vodom, koristeći sok od limuna ili ocat.
 • Previše svijetle boje kose potamne kasnije bojanjem. Samo promijenite udjele kane i basme u sastavu za bojenje ili prilagodite vrijeme ekspozicije smjese na kosi.

Koliko dugo trebate zadržati Basmu na glavi?

Kao što ste primijetili, vrijeme držanja basme na kosi je od pola sata do četiri sata ovisno o željenoj sjeni. Postoje djevojke koje napuštaju boju za cijelu noć. Prema njihovim savjetima i povratnim informacijama, od takvih boja boja je svijetla i zasićena. Ali profesionalci ne preporučuju da se uključe u takvu dugu izloženost basmy. Možete prenatruditi niti, od kojih će kosa postati porozna i lomljiva. To se posebno odnosi na sijedu kosu.

Basme kose recenzije

U mreži možete pronaći razne recenzije o Basma kosi. Većina djevojaka se diviti stanju kovrče nakon odbacivanja kemijskih boja i prijelaza na prirodnu Basma. Ali na taj način možete pronaći i negativne osvrti o bojanju: zeleni ton, poteškoće u pranju sastava s kose, pogoršanje niti.

Međutim, pogreška takvih pregleda nije sam Basma za kosu, a ne sukladnost s uputama za njegovu upotrebu. Ako boju kose s ken i Basma pravilno, jasno slijedite sve savjete i ne odstupajte od metode primjene, moći ćete izbjeći sve negativne posljedice.

Kako obojiti kosu Basmoy: video

Da biste lakše riješili kako pravilno ukloniti kosu, predlažemo da gledate videozapis. Ovdje ćete vidjeti gornju metodu primjene i točne omjere.

Basma - prednosti i štete

Basma se stoljećima koristi kao sredstvo za bojenje. U drevnim vremenima slikala je odjeću i napravila tintu. Ljepotice tog vremena koristile su Basma za bojanje kose u tamnim bojama i dajući im jačinu, sjaj i snagu. S pojavom sintetičkih boja, basma više nije tako popularna među ženama, iako ljekovita svojstva ovog praha ne treba zanemariti.

Što je Basma?

Pažljivo obojite kosu u basmi

Pure basma, koristi se bez kane, može dati vašu kosu neželjeni plavi ili zeleni refluks. Posebno je vedro prikazano na pravoj kosi.

Nije nepoželjno staviti Basma na plavu kosu. Oštećena ili bijeljena kosa postaje vrlo intenzivna. Sitne, mekane i suhe mrlje za kosu mnogo su lakše i brže od debelih i teških.

Basma je prilično snažan bojler. Nakon prvog bojanja može doći do nepredvidljivih boja, koja će tada biti vrlo teško isprati, au nekim slučajevima, ako je boja čvrsto fiksirana na kosi, to uopće neće uspjeti.

Vrlo je teško odrediti omjer biljnih boja i trajanje bojenja, jer ovise o vrlo brojnim čimbenicima - željenom intenzitetu sjenu, debljini, duljini i boji kose, kao i sposobnosti boja za bojanje.

Boja u basmi obično traje nekoliko mjeseci, ali može postupno dobiti crvenu ili plavo-ljubičastu boju, tako da bi se održala željena boja, potrebno je pravovremeno nanijeti boju kose.

Prirodna boja baze mora se potpuno isprati prije nego što obriše kosu sastavu sintetičkog sastava, inače se može pokazati vrlo nepredvidljiv rezultat - plava, zelena, čak i ružičasta. Stoga, kako ne bi došlo do kemijske reakcije s biljnim bojilom, potrebno je izdržati najmanje mjesec dana nakon bojanja s bazom ili obraditi kosu stručnjaka u postupku uklanjanja.

Basma može sušiti kosu vrlo čestom uporabom. Zbog prisutnosti kiselina i tanina u njoj, sastav za kosu se ispostavlja vrlo suha, a kosa u svakom slučaju zahtijeva vlaženje. Neki se žale da kosa postaje tvrda i neozbiljna, loše češljana, ali još uvijek ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući stanje kose prije bojenja, individualnu osjetljivost strukture, kvalitetu Basme, ispravnost sastava.

Basma za kosu

Basma je ekološki prihvatljiv proizvod koji sadrži biološki aktivne tvari i vitamine. Basma, kao i kana sadrže tanine, minerale, smole i vosak, vitamin C, koji imaju protuupalno, adstrigentno, djelovanje ljekovite rane, pružajući terapeutski učinak na kosu i vlasište.

Zahvaljujući tim kozmetičkim svojstvima, njuškanje, i sama kosa prestaje padati. Basma, ne samo da liječi rane i ublažava upalu, bori se protiv štetnih bakterija koje ga uzrokuju. Takva svojstva Basma čine ga izvrsnim alatom za bojenje i istodobno liječenju dlačica. Može se koristiti u obliku infuzija, ispiranja, mulja.

Basma hrani tjeme, jača svoje korijene, potičući rast kose i sprečava gubitak kose.

Osim toga, Basma značajno povećava volumen kose, što je osobito dobro za vlasnike tankih i vrlo gusta kosa. Za suhu, lomljivu kosu ili kožne bolesti treba koristiti biljne boje.

Basma je prirodni lijek, pa je posebno pogodan za osobe s povećanom osjetljivošću na kemijske sastavnice sintetičkih boja za kosu.

Basmo bojanje kose

Preporučljivo je koristiti bazu za kosu ne više od jednom mjesečno. Posebice se Basma treba pažljivo koristiti (često bez oduzimanja) onih čija je kosa sklona suhoj vlazi, dodavajući malo kozmetičkog ulja (maslinovo ulje, badem, jojoba, sjeme grožđa i sl.) Na boju da se navlaži.

Trebate kupiti samo prirodnu Basma, bez dodatnih boja. Neki proizvođači zbunjuju potrošače s imenima poput "crne basme" - ali to nema nikakve veze s indigo prirodnim prahom. Stoga je uvijek vrijedno provjeriti pravi sastav proizvoda.

Basma i kava: proporcije

Omjeri basme i kane se odabiru ovisno o željenom tonu i intenzitetu nijansi.

 • Ako su prašci razrijeđeni 1: 1, dobivate bogatu boju kestena.
 • Plava crna, dlaka mora biti 1: 2 (kana: basma)
 • Da biste dobili brončane nijanse, trebate promijeniti udio komponenata na (1: 2 basma: kana).

Najbolje je provesti test na jednoj cjedilu prije bojenja kose - to će vam omogućiti da točno odredite koliko dugo rješenje treba ostati na kosi. Lakše je kosa - što brže djeluje.

Basma bojanje kose i kane

Basma bojenje je isto kao i bojanje kane. Tek nakon primjene sastava za pokrivanje glave s kapom za zagrijavanje nije potrebno. Nakon određenog vremena, isperite kosu vodom bez šampona.

Basma masa treba biti svježe pripremljena. Dugotrajno skladištenje nije dopušteno, jer se smjesa oksidira u zraku i može dati nepredvidive rezultate.

Boja iz Basme lako struji, osobito s kratkom kosom. Na taj način možete dodati vezivnu komponentu, na primjer, lončicu, glicerin, ulje itd. - takvu smjesu bolje je zadržati na kosi i lako se isprati, a ulje će spriječiti suhoću sastava.

Prije nego što boju kose, tako da boja ne mrlja kožu, možete zamotati vrat s ubrusom ili ga obložiti vatom, razmazati čelo i hramove s vazelinom ili bilo kojom masnom vrhnja koja će štititi kožu od mrlja. Ali pazite da vazelina ne dođe na vašu kosu, jer mjesta prekrivena mastima neće biti mrlja.

Postupak bojanja može trajati od nekoliko minuta do dva sata ili više - sve ovisi o željenoj sjeni i intenzitetu. Neki ostavljaju smjesu na kosi cijelu noć - ljudi koji ga prakticiraju tvrde da se boja tada zasićuje.

Basmo mrlja crnu

 1. Nanesite ken na kosu najprije i ostavite 1 sat.
 2. Zatim operite i osušite kosu.
 3. Nakon primjene baze i natapanje 30 minuta za svijetlosmeđu kosu; 1,5 sati za smeđu kosu; 3 sata za crnu kosu.

Možete poboljšati učinak Basma (na primjer, ako Basma nije svježa) dodavanjem nekoliko kapi tekućeg amonijaka na njega, ali onda morate skratiti vrijeme držanja Basma na kosu.

Otopina se pere toplom vodom bez upotrebe šampona i drugih deterdženata sve dok voda nije čista. Prvih šest sati, kosa će potamnjeti. Isprva može postojati blagi zelenkaste boje, ali će nestati za dan ili dva, kada Basma oksidira. Nakon 2 dana kosa će postati potpuno crna. Proces bojenja u strukturi kose pod utjecajem kisika nastavlja se oko dana.

Ali ako čekanje nije bilo u vašim planovima - možete isprati boju šamponom. Ili, bez dobivanja željenog rezultata, možete iscijediti sok od limuna na kosu i nakon 5-10 minuta, isperite vodom.

Sjene se mogu mijenjati, ovisno o tome što prirodna boja pomiješati s - kakao, kava, čaj, sok od repe itd. Na primjer, duboka i bogata boja čokolade daje mješavinu kane, basme i usma bojenja.

Basma, prednosti i štete na kosi. Upute za pripremu i bojanje kose s ken i basma

Što je Basma?

Basma je prirodna boja poznata čovječanstvu od davnih vremena. Njegova glavna uloga uvijek je bila obojiti kosu, iako je ponekad korištena za davanje željene boje tkaninama.

Dotična tvar je prašak s sivozelenim bojama. Proizvodi se iz indigofer tropske biljke, čiji su sušeni lišće tlo da se dobije željena konzistencija.

Korist i štetu

Među pozitivnim svojstvima ovog alata su:

 • To je ekološki prihvatljiv proizvod koji ne može naškoditi kosi i vlasištu;
 • Može izliječiti rane;
 • Uklanja upalne procese;
 • Sastav sadrži vitamin C, vosak, različite smole, tanine, mineralne tvari koje imaju terapeutski učinak na oštećene niti;
 • Otporan na gubitak, jačanje folikula dlake;
 • Sprječava perut;
 • Uništava štetne bakterije koje uzrokuju patogene vlasišta;
 • Promiče rast zdravih i jakih kovrča;
 • Povećava volumen, stvarajući osjećaj guste kose, što je važno za one koji su prirodno tanki i vrlo gusti;
 • Pogodno za osjetljivu kožu glave;
 • Krugovi postaju sjajni, stječu bogatu tamnu boju.

Kada planirate bojiti kosu s Basma, prvo morate znati o štetnosti koju može prouzročiti:

 1. Teško je isprati i zahtijevati dulje vrijeme;
 2. Kada se boja pojavljuje po prvi put ili nakon uporabe drugih boja, bazma se može pojaviti u nepredvidljivim bojama;
 3. Ne možete napraviti perm za kosu, jer možete na kraju dobiti zelenu boju na glavi;
 4. Loše boje su sijede kose, čineći ih vidljivima na općem pozadini;
 5. Česta uporaba čini žice suhe i krhke.

UPOZORENJE! Basma prije uporabe u kombinaciji s ken. To će vas zaštititi od zelene, plave boje na nitima.

Koje boje donosi prirodna basma?

Bez upotrebe aditiva, prirodna Basma daje plavu ili zelenu boju. Ovisi o prirodnoj boji kose. Kana će im pomoći da im daju potrebnu hladovinu. Dodana je analiziranoj boji u određenoj količini.

Kombinacija kane i basme

Obratite pozornost na koju hladu želite doći na glavu, morate promatrati različite omjere ovih dviju komponenti:

 1. Bit će moguće dobiti boju kestena ako miješate basmu s kovanom u jednakim količinama;
 2. Da bi se niti dobili crni ton s plavim nijansama, kombinirajte dio kane i točno dvostruko više basma;
 3. Ako želite napraviti brončanu boju, pripremite puno određene količine basme i kane, čija količina treba biti dvostruko veća.

VAŽNO! Pridržavajte se preporuka stručnjaka za pripremu boje, kao i načine njezine primjene, da biste dobili rezultat željenog rezultata.

Kako ne bi pokvarili izgled, obojite jednu zavojnicu sa sredstvima koja su u pitanju, procijenite rezultat i razmislite hoćete li se ovako vidjeti u zrcalu.

Kako pripremiti rješenje i odabrati nijansu

Da biste izbjegli iznenađenja na glavi, pripremite mješavinu basme i kane i nježno ga nanesite na mali dio niti. Držite se neko vrijeme i ispirite se. U slučaju kada ne znate kakav će rezultat biti nakon nanošenja boje, ne zaboravite da je teško ili gotovo nemoguće ga oprati. Ako vam dobivena boja odgovara, nastavite s postupkom bojanja.

Priprava otopine je sljedeća:

 1. Pomiješajte boje u suhom obliku;
 2. Zagrijati vodu na 90 stupnjeva i postupno ga dodati u prah;
 3. Ako želite dati kosu zanimljivu sjenu, dodajte dodatne dijelove umjesto vode;
 4. Gotova masa bi trebala nalikovati debeloj kiseloj vrhnja;
 5. Dodajte nekoliko kapljica bilo kojeg eteričnog ulja, tako da kosa nije suha i da se boja lakše odloži.

Neke komponente pomažu u širenju boje basme i čine ga jedinstvenima:

 • Zeleni čaj će vam pomoći da dobijete svjetlo smeđe boje kestena;
 • Infuzija luka dat će žice smeđe boje;
 • Sok od sjemenke će učiniti kosu ružičastom ili ljubičastom;
 • Plavi luk će dati ljubičastu boju;
 • Svježe mljevena kava stvarat će žice crnkinje.

Ispravan razmjere da biste dobili pravu boju.

Moguće je dobiti željenu boju samo ako se promatra odgovarajući udio dviju sastavnica:

 1. Pomiješajte istu količinu basme i kane i mogu dobiti svijetlosmeđu ili blijedu boju kestena;
 2. Jedna žlica kane i dvije žlice basme će dati bogatu smeđu ili kestenovu boju;
 3. Da biste dobili nit od bronce ili bakrenog sjena, spojite jednu žlicu Basma i dvije žlice kane;
 4. Omjer 1: 3 (ken i basma) će crniti s plavim nijansama.

Henna i Basma bojanje kose

Smatra se da je prirodna boja vrlo specifična. Zato morate znati kako ispravno provesti postupak mijenjanja boje kose kod kuće.

Način slikanja

Postoje dva načina bojenja:

 1. Miješanje komponenti suhim zajedno;
 2. Dosljedno nanošenje i pranje svakog od njih (najčešće se koristi za sijedu kosu kako bi se postigla ravnomjernija mrlja).

Koliko često možete slikati

Basmu je moguće promijeniti boju niti jednom mjesečno. Inače, oni mogu postati pretrpani i izgubiti snagu.

Upute za bojanje

Kako bi se izbjegle neželjene posljedice, potrebno je provesti postupak bojenja u skladu s osnovnim pravilima i preporukama. Razmotrite ih detaljnije:

 • Prvo morate oprati kosu sa redovitim šamponom, bez korištenja kondicionera;
 • Nanesite kremu na lice (olakšat će pranje mrlja);
 • Pripremite potrebnu mješavinu, odmah ga nanesite posebnim četkicama na niti;
 • Počinje distribuirati masu na stražnjoj strani glave, jer na njoj bi trebalo biti malo duže da se ravnomjerno boji;
 • Nakon toga postupno se prebacujemo u hramove, čelo i krunu;
 • Kist bi se trebao kretati prema vrhovima niti iz korijena;
 • Obrišite kožu oko kose i sve višak materijala;
 • Pokrijte kosu šeširom ili plastičnom vrećicom.

UPOZORENJE! Dok ste u položaju ili dojenje, prvo nanesite malu količinu tinte na kožu i pričekajte nekoliko minuta. S pojavom crvenila, mrlja ili svrbeža za korištenje ovog alata strogo vam je zabranjeno.

Koliko zadržati

Sve ovisi o vrsti kose, debljini niti i boji. Upaljač su, brže će se promjena boje. Ako želite dobiti bogatu boju, trebate zadržati boju duže.

Za lijepe nijanse, na kosi je određeno vrijeme boja kose:

 • Plava - 30 minuta;
 • Blijeda kestena - ne više od sat vremena;
 • Bogati kesten smeđi - jedan i pol sati;
 • Bakar ili bronca - sat i pol;
 • Crna, dobivši plavu boju - oko 4 sata.

Kako se prati

Za pranje koristite samo običnu toplu vodu. Kosa se ispire sve dok voda nije potpuno prozirna. Šamponi i uređaji ne mogu se nanositi jer mogu olakšati ton kovrča.

U slučaju da je boja prekomjerno izložena, a boja se pokazala vrlo tamnom, možete pokušati sapunom glave sapunom. U nekim slučajevima, sok od limuna pomaže.

Njega kose nakon bojenja

Nakon što su ostaci smjese isprani, niti se mogu obraditi zakiseljenom tekućinom. Dodan je ocat ili sok od limuna. Napravit će žice sjajnije i sjajnije. Pokušajte osušiti kovrče sa sušilom za kosu što je rijetko moguće kako ih ne biste ozlijedili ili pretjerali.

Anketa: Kako obojiti kosu?

Ukupno glasova: 155. Ukupno članova: 155.

Značajke slikanja crne kose

Dostupanje boje koja je u pitanju vrlo je jednostavno. Da biste to učinili, razmazite kennu 60 minuta, operite i bojite trake s bazom. Što će dulje biti na kosi, boja će postati crna ili će dobiti plavu boju (ako vrijeme rada dosegne 4 sata).

Boja čokolade

Ova lijepa boja može se dobiti dodavanjem kane (ne više od 25 g) svježe mljevene kave u količini od 1 žličice. Možete prethodno kuhati kavu 5 minuta, ohladiti, a zatim dodati na suhu masu.

Slikanje kane i basme sive kose

Ravnomjerno boje preko običnih i sivih niti će imati nekoliko posjeta. Prije svega, distribuirajte kenu, isperite je, a zatim obrađujte linije s basma. Ostavite ga u skladu sa željenim rezultatom:

 • Do tri minute - pijeska;
 • Ne više od pet minuta - lagano plavo;
 • Od 8 do 10 minuta - tamno plavuša;
 • Oko 20-25 minuta - smeđe s laganim nijansama;
 • Pola sata - prirodno smeđe kose;
 • Gotovo 40 minuta je tamno smeđa;
 • 45 minuta je prekrasna boja čokolade;
 • Sat i više crno.

U tom slučaju, ako se boja ne mijenja nakon vremena, a sijede korijene će početi rasti, dovoljno ih je samo nagnuti, a ne dodirivati ​​cijelu kosu.

Početna Savjeti za bojanje

Ako odlučite obojiti kosu kod kuće, ne zaboravite na neke trikove koji će vam pomoći postići željeni učinak:

 1. Nanesite samo na vlažne niti. Ako su prethodno osušeni na prirodan način ili sa sušilom za kosu, boja će proći loše;
 2. Provjerite je li mjesto na kojem ćete provesti cijeli postupak zatvoreno polietilenom. To se objašnjava činjenicom da će jednom na bilo kojoj površini biti prilično teško obrisati alat4
 3. Morate nositi rukavice i prekriti ramena s nepotrebnim ručnikom prije bojanja;
 4. Nanesite na kovrče samo specijalnu četku;
 5. Kako bi boja tekla kroz kosu, dodajte malo glicerina, izvarak lanenog sjemena ili redovito ulje. Prisutnost dodatnih komponenata neće u konačnici utjecati na boju;
 6. Bolje miješati bazu i kane u staklenu, plastičnu ili porculansku posudu kako ne bi izazvali oksidaciju metalom;
 7. Ne ostavljajte gotovu masu do sljedećeg puta, jer boja neće biti tako planirana;
 8. Kada kupujete proizvod, proučite njegov sastav. Mora biti prirodno;
 9. Nemojte kupiti istekla boja;
 10. Jabukovački ocat, koji se dodaje procesu ispiranja, pomoći će da kosa bude još mekša i sjajnija.

Recenzije i pregled

Recenzije Basme su sasvim drugačije. Prema mnogima, ako se pravilno koristi, prema svim uputama i preporukama, uvijek ćete moći dobiti učinak koji želite.

Neki korisnici tvrde da uopće nisu bili zadovoljni rezultatom, jer nakon pranja boje, kosa je prva bila zelena, a tijekom dana je nekoliko puta mijenjalo njenu nijansu.

Iranska basma artcolor

Ima regenerirajući, učvršćivan učinak. Izrađen od jedinstvenog grmlja koji raste u Iranu. Ova boja je bogata vitaminima i elementima u tragovima koji štite kosu od vanjskih mehaničkih i ekoloških učinaka. Preporučuje se da ga koristite ženama u dobi od 18 godina. Prije upotrebe, niti se najprije boju s kajom, a zatim se nanose na bazu. Savršeno za sve tipove kose.

Indijski prirodni

Izrađena je prema klasičnom receptu. Sadrži vitamine i elemente u tragovima koji štite kovrče i ne mogu ih naštetiti. Posebnost ovog alata je da se miješa suhom s kajom i primjenjuje se samo u ovom obliku na čistim nitima. Kako bi se postigao maksimalni učinak bojenja, isprati smjesu toplom vodom. Da biste spasili rezultat, ne operite glavu sljedećih 2-3 dana.

Korištenje basme za kosu bilo kojeg zaštitnog znaka izvrsno je rješenje za davanje jedinstvenosti njegovom izgledu. Kosa je zasićena, lijepa boja, postaje jaka, sjajna. Slijedite postupak prema uputama i bit ćete potpuno zadovoljni i nećete biti razočarani rezultatom.

Trajna

Basma (Türkic, Baisa, Paytsa, slova - Imprint [1]) jedna je od vrsta tehnika utiskivanja, reljefno s posebnim matricama - basmannye ploče. U usporedbi s reljefom, stvaranje reljefa pomoću Basma tehnike znatno štedi vrijeme i povećava produktivnost rada.

Basma se također naziva tanki metal ili kožni listovi s uzorkom uklesanim na drvenoj matrici.

Basme business (from basma) - tanak, lagan, srebrni lim, na kojem su skučeni različiti obrasci (bilje). Na ikonama samo plaće, odnosno rubovi slike, napravljene su kao basman. Zbog jednostavnosti i jeftinosti, poslovanje basmana bilo je vrlo uobičajeno. U Moskvi je postojalo posebno naselje Basmans - sada Basmannaya. [2]

Sadržaj

Basma u ikonografiji

U staroj ruskoj umjetnosti, Basma je koristila za ukrašavanje ikona, slučajeva ikona i tijela ikonostaza. Plaće Basman bile su osobito rasprostranjene u ikonografiji krajem 14. i 16. stoljeća. Osnovna plaća na ikoni pokriva samo mjesta na kojima nema ikonografske slike, organski nadopunjujući umjetnički dio ikone. Ne biste trebali zbuniti plaću bez plaće s nagomilenom plaću, koja gotovo potpuno zatvara sliku, ostavljajući samo prozore za lica i ruke svetaca. Stoga osnovna plaća može biti samo na rubu ikone, ili na rubu i pozadini ikone. Od Basme je ponekad napravio i vijence, koje su nametnute uzorku aureole. Krunice su bile opsežne. Zlatna i srebrena Basma kombinirana u jednom komadu umjetnosti.

Tehnika izvedbe

 • Izrađena je ploča s podlogom (matrica).
 • Na matricu se nalazi tanak lim metal, na kojemu je potrebno dobiti olakšanje.
 • Na vrh se nalazi sloj olova, koji je brtva između materijala i udarnog instrumenta.
 • Žigosanje se vrši udaranjem drvenog čekića (mavratom) na olovo. Pritisak se također može koristiti kao alat. Pod djelovanjem sile, glavni jastuk (zajedno s materijalom) se pritisne u sve šupljine matrice.

bilješke

 1. ↑ v. V. IgoshevBasma // Ortodoksna enciklopedija. Volumen IV. - m. : Crkvenski istraživački centar "Ortodoksna enciklopedija", 2002. - str. 375-376. - 752 s. - 39000 primjeraka - ISBN 5-89572-009-9
 2. ↑ P I. Melnikov (Andrey Pechersky). Na planinama. Vol. 1, str. 520.

izvori

 • Temeljem materijala: E. V. Gladysheva, L.V. Nersesyan. "Rječnik imena i pojmova stare ruske umjetnosti"
 • Trajna

Zaklada Wikimedia. 2010.

Pogledajte "Basma" u drugim rječnicima:

basmach - basmach, i ohm... Ruski riječ stres

BASMA - (tat. Impression, otisak). 1) sliku Kana, kojemu su Mongoli zahtijevali ista priznanja koja će se dati samu Kanu. 2) roda turskog kaliketa. 3) svileni kabel na diplomi. Rječnik stranih riječi uključenih u ruski...... Rječnik stranih riječi ruskog jezika

Basma - i Basma. U prosjeku "Boja za kosu" Basma, roda. Trajna. U prosjeku "Pečati s likom Kana" Basma, roda. Basmy... Rječnik poteškoća izgovor i stres u modernom ruskom

Basma - 1. Slika drevnih Tatarskih khana, 2. Poruka s Khanovim pečatom, 3. Okvir ikona, 4. Razgled. pust. 1 i 2 znaka pronađeno u Kaz. Kronika; vidi Melioransky, Zap. Istok. Dep. 17, 129 ff. i stranci, ibid., 18, 172 ff. Ostalo...... Max Vassmerov etimološki rječnik ruskog jezika

BASMA - 1. BASMA, Basmy, pl. Basmas, žensko (tat. basma) (ist.). U doba tatarskog brtvila sa slikom Kana. 2. BASMA, Basmas, pl. ne, žensko (vidi Basma) (spek.). Vrsta boja za kosu (posuđena od istocnih naroda). Eksplanatorni rječnik Ushakov. D.N.... Ushakov Objašnjenje Rječnik

BASMA - 1. BASMA, Basmy, pl. Basmas, žensko (tat. basma) (ist.). U doba tatarskog brtvila sa slikom Kana. 2. BASMA, Basmas, pl. ne, žensko (vidi Basma) (spek.). Vrsta boja za kosu (posuđena od istocnih naroda). Eksplanatorni rječnik Ushakov. D.N.... Ushakov Objašnjenje Rječnik

Basma - BASMA, BASMENNY OKLADA ↑ Srebrna plaća evanđelja Simeona ponosna. 1343 Lenjinova sveučilišna knjižnica. Moskva. ”. Basma je tanka metalna ploča na kojoj se reljef dobiva utiskivanjem iz matrice. Matrica bakra, kamena,...... Rječnik slikanja i restauracije

BASMA - prah izrađen od suhih listova indigo biljke. Svježi prašak je zelen. Upotrebljava se za sijanje sive dlake samo s kajom, jer jedna kosa obojava kosu u zeleno-plavoj boji; u kombinaciji s ken, ona...... Kratka enciklopedija kućanstva

BASMA - ploča izdana od Mongol Khan tatara u XIII XV stoljeća. kao vjerodajnice... Pravni rječnik

BASMA - (Baisa Paitsa), 1) zapis Mongol Tatarskih khana u 13. i 15. stoljeću. kao credential2)] Tanke plahte od metala (uglavnom srebro) s reljefnim uzorcima. U Rusiji se u 13. i 17. stoljeću pojavljuje značajan žigosanje... Veliki enciklopedijski rječnik

BASMA - prašak iz lišća indigofera. Koristi se zajedno s kanom za bojanje crne kose... Veliki enciklopedijski rječnik

Trajna fotoaparat korak po korak

Basma je uzbekska jela pripremljena od mesa i povrća, postavljenog u kotlu u slojevima. Nakon što su svi proizvodi položeni, poklopac kotla se zatvori i basma se zapali i kuhati još jedan i pol ili dva sata. Ispada vrlo ukusno i šareno orijentalno jelo! Pa, ako sam vas uvjerio u to, najprije moramo posjetiti najbliže tržište i uzeti samo najsvježije povrće, zelje i najsvježije meso. Čim svi proizvodi za vašu bazu budu na dohvat ruke, možete kuhati!

Na dnu kotla položili su komadiće debelog repa. Ta masnoća neće dopustiti našem Basme da spali i daju glavni sok i okus. Ako namjeravate koristiti masno janje kao i ja, onda nije nužno koristiti masnoću repne masti, ako želite kuhati basma od jednog govedine, onda se mast može staviti na dno kotla više nego što je prikazano na fotografiji.

Zatim, na škrinju, blizu zidina kotla postavljamo velike komadiće (oko pola šake) masnoće janjetine na kost, stavljamo ih na zidove kotla, a na sredini postavimo komadiće govedine slične veličine. Usput, možete koristiti bilo janjeće ili samo govedinu ili teletinu za kuhanje basma, ali samo sam htjela spojiti, jer pola članova moje obitelji ne vole janjetinu... Dakle, meso koje stavite u bazu treba biti slan, temeljito paprika i kušano na okus začini. Koristio sam za tu svrhu oko 1 žličicu finog zemljanog korijandera, 1 žličicu hmelja-suneli i 1/2 žličice.

Luk izrezati na tanke polu-prstenove,

Širimo luk na mesu i ravnomjerno ga rasporedimo po površini.

Dalje, položili smo mrkve izrezane u tanku plastiku u našoj Basma, malo malo mrkvu,

Izrežite rajčice u male prstene oko jednog centimetara debljine,

Dodajte ih kao sljedeći sloj u našu bazu, dodajte još neke,

Slično, nasjeckajte patlidžan,

Stavite ih na sloj rajčice i pospite solju i začinima (paprika, sušena rajčica)

Stavite oguljeni krumpir na krugove od patlidžana, ako su gomolji veliki, možete ih rezati na pola,

Zatim stavite češnjak i crveni papar u Basmi. Ako netko voli oštriju - onda uzmite dvije ili čak tri paprike,

Unatoč činjenici da je fotografska slika kupusa, na ovom mjestu potrebno je oguliti paprike i presijecati ih u prstenove ili polukružne prste, bugarski papar je ravnomjerno položen u Basmi, nakon čega se uzme mali vilica kupusa, od kojeg se uklanjaju 5-7 lišća, i sve ostalo je izrezano na trake i malo posipalo,

Nadalje, kupus miješa s rukama tako da postaje mekši i počinje davati sok, au ovoj državi,

Kupus treba staviti u kotao s bazom na sloju paprike, papriku, sezoni s mješavinom Provencal biljaka

Pa, na kraju pripreme kotao s basma, raširili smo na samom vrhu gomila zelenila bosiljka, peršina i kopra,

Pokriva sve te sjaj s lišćem kupusa

Zatvorimo sadržaj kotao s basom ravnim zdjelicama (kako bismo poboljšali nepropusnost), i konačno zatvorimo kotao s poklopcem,

Sada je vrijeme za postavljanje vatre

Postavite lonac s bazom preko vatre, pripremite jelo na pola i dva sata bez otvaranja poklopca! Štoviše, općenito je poželjno pritisnuti poklopac kotla s bilo kojom dodatnom težinom (koristio sam običnu opeku instaliranu na dnu okrenutog kante na poklopcu kotla). Prva polovica vremena kuhanja moje vatre Basma bila je intenzivna, drugu polovicu - pokušavala sam zadržati samo žuči pod mojim kotao,

Nakon određenog vremena, otvorite poklopac i pogledajte nešto ovako! Sva povrća se vapi i daju se vlagom (na dnu bi trebalo biti veliki sok od mesa i povrća)!

Pažljivo uklonite i bacajte (mi ih više ne trebamo): gornji sloj lišća kupusa, grozd peršina, bosiljka i kopra,

Pažljivo kako ne biste slomili vrlo steamed povrće i meso...

Stavili smo basma na ploče i

Sjeckajte povrće s karamelom (idealno, ako još imate bosiljak i peršin), posipajte s Basma i odmah počnite jesti. Uživajte u obroku i sretno u kuhanju gore opisanog Basma receptu!

bilješke

Sok dobiven kao rezultat kuhanja basma može se uliti u duboke zdjele i prati gotove jelo s njima. Ako netko želi više sokova u posudi - nakon stavljanja listova kupusa, ali prije zatvaranja kotla i pokretanja toplinske obrade, možete uliti nekoliko čaša vode u Basmu.

Što je Basma?

Sadržaj članka

 • Što je Basma?
 • Kako obojiti kosu bez ugrožavanja zdravlja: Basma
 • Koje boje se boje preko Basme

Basma je prirodna boja koja se prodaje kao grimiznozeleni prah, pakiran u malom pakiranju. Boja je dobivena iz lišća grmlja u boji.

Basma za kosu

Basma sadrži tvari i vitamine koji ojačavaju korijen kose i poboljšavaju cirkulaciju krvi glave, što vam omogućuje da se borite protiv perut. Struktura kose nakon bojenja takvog praha postaje elastična, poslušna i sjajna.

Zbog sadržaja u sastavu tanina, smola, voska i vitamina C omogućuje vam da se bore protiv gubitka kose, jačajući njihove korijene. Osim toga, to pridonosi liječenju rana na glavi i uklanjanju upala, pomažući u borbi protiv štetnih bakterija. Dakle, Basma je jedno od najboljih sredstava za bojenje i tretiranje kose. Može se koristiti kao uređaj, infuzija i žbuka.

Vlasnici tanke i vrlo guste kose kao što je Basma zbog činjenice da povećava volumen kose. Također je prikazano ženama čija je kosa suha i lomljiva.

Basma je prirodni lijek. Stoga se preporučuje da ga upotrijebite u slučaju preosjetljivosti na kemijske komponente, koje su napunjene sintetskim bojama za kosu.

Ali, usprkos pozitivnim svojstvima ovog sredstva za bojenje, potrebno je pažljivo nanijeti prašak na kosu, jer nakon prve obojene boje možete dobiti neočekivano nijansu. I, kao što znate, jako ga je oprati i u nekim je slučajevima nemoguće ako se boja čvrsto pričvrsti na kovrče.

Što biste trebali obratiti pozornost kada bojite kosu Basmo

Potrebno je bojiti kosu s bazom ne više od jednom mjesečno. Uz iznimnu oprez, treba ih koristiti žene čija je kosa sklona isušenju. U tom slučaju nemojte zaboraviti na sredstva za vlaženje koje treba dodati prašku razrijeđenog vodom. Može biti kozmetičko ulje.

Da bi se dobio terapijski učinak, samo trebate kupiti prirodnu Basma, u kojoj nema dodatnih boja. Neki proizvođači kako bi ostvarili profit korisnicima nude alat nazvan "crna basma". Ali nema veze s prirodnim prahom. Stoga, prije kupnje morate pažljivo pročitati sastav proizvoda. Informacije su na pakiranju s praškom.

Basma u svom čistom obliku rijetko se koristi. Najčešće se miješa s kajom. To vam omogućuje da dobijete drugačiji ton i intenzitet boje. Ako razrjeđujete prah u omjeru od jedan do jedan, onda možete dobiti bogatu boju kestena. Kada miješate jedan dio kane i dva dijela basme, kosa će postati plavo-crna. Da biste dobili brončanu nijansu, morate pomiješati jedan dio basme i dva dijela kane.

Držite basmu na glavi barem sat vremena. Što će dulji prašak ostati na kosi, bogatija će im se hladiti.

Basma za kosu - jedinstvena crna boja

Promjena slike je najopasnija i najsigurnija promjena, pogotovo kada se radi o slikanju kovrča. Preporučujemo da razmotrite kako se kena i basma koriste za kosu, u kojoj mjeri se takva boja pomiješa, kako je korisna i gdje kupiti takve proizvode.

Što je Basma?

Basma je prirodna boja koja se dobiva iz praha osušenih lišća drveća indigofera. Njegova glavna prednost u pogledu umjetnih boja je puna prirodnost, zbog čega se ravnoteža prirodne kiseline vlasišta ne narušava. Njegova uporaba je potpuno sigurna, a rezultat bojenja može iznenaditi i željene ljubitelje marke Vella, ArtColor i Garnier.

Osim toga, Basma ima mnoge pozitivne kritike zbog svoje regenerativne snage za kosu. Prednosti prirodne boje:

 1. Zasićuje niti s bitnim elementima u tragovima;
 2. Omekšava ljuske, stvarajući tako djelovanje poslušnih kovrča;
 3. Dodaje sjaj na kosu i naglašava njezinu boju;
 4. Jača žarulje, pomaže u borbi protiv gubitka;
 5. Tretira se za perut, osim što je antialergijska;
 6. Može se koristiti tijekom trudnoće, dojenja i djece od 14 godina;
 7. Alat ima vrlo nisku cijenu. Iranska Basma košta do 50 rubalja.

Sve te pozitivne osobine mogu se značajno poboljšati pomoću posebnih šampona ili sredstava. Ali morate shvatiti da Basma ima svoje kontraindikacije. Na primjer, alat se ne može koristiti na umjetno obojenu kosu. Ako kršite ovo pravilo, može vam dati zelenu boju. Osim toga, prilično ga je teško isprati svijetlosmeđom, svijetlom i sivom kosom, često crna Basma ostavlja blago sivkastu boju poslije.

Također, prašak je štetan kod česte uporabe - može sušiti kovrče, čineći ih osjetljivijom na mrlje.

Bazični omjeri i upotreba prirodnih sastojaka

Uz pomoć Basma možete dobiti sljedeće nijanse:

Sjeti se! Vrlo je važno točno izmjeriti proporcije, inače ćete dobiti pogrešnu boju. Također uvijek provjeravajte datum isteka praha i njegovo skladištenje (ne smije biti vlažan, neugodan ili miris poput čari).

Basma Upute za bojanje kose

 1. Da bi dobili meku boju kestena kod kuće, najjednostavniji recept je da se kombiniraju kana i basma u jednakim omjerima. Da biste to učinili, kombinirajte praške, pomiješajte ih i napunite toplom vodom, najmanje 90 stupnjeva, trebali biste dobiti smjesu s debljinom kiselog vrhnja. Nakon toga, rasporedite masu preko cijele duljine i ostavite na pola do dva sata;
 2. Da biste dobili elegantan crni tulipani (crni s crvenim tonovima), morate kombinirati dva komada basma, jednu kivu i dodati dvije žlice svježeg soka od repe. Sustav za kuhanje je isti kao u prvom slučaju. Morate uliti prah vrućom tekućinom, a zatim dodati sok od repe. Držite se na kosi barem sat vremena;
 3. Da biste dobili crvenkastu boju ili brončanu boju, kombinirajte dva dijela kane i jednu bazu. Nanesite na čiste dijelove i potopite pola sata;
 4. Orijentalne su djevojke poznate po svojoj savršenoj crnoj boji kose, kako bi to dobile, kombiniraju komad kane i tri dijela Basma. Držite najmanje četiri sata. Ova metoda je dobra za smeđu kosu i tamnu kosu;
 5. Za pokrivanje sive kose s Basmoy, morate djelovati u dvije faze. Na prvoj, nanesite kenu na njih, a na drugom - isprati i razmazati kovrče s basma. Izdržite oba puta prema odabranoj boji. Evo vodiča: 2-3 minute da biste dobili sjenu pješčane plave, 5 minuta za svjetlo plavuša, 8-10 minuta za tamno plavuša, 20-25 za svjetlo smeđe, 30 minuta za prirodnu smeđu kosu i 40 za tamnu čokoladu. Držite masu od 45 minuta, a crno - 1 sat.
Fotografija - Primjena Basma

Ako želite malo eksperimentirati s bojom, upotrijebite prirodne boje za bojanje. Ovdje su one koje odgovaraju:

 1. Plava luka je za ljubičastu, a jednostavna kora od luka će stvoriti savršenu prirodnu smeđu boju;
 2. Sok od mliječnih sokova pomoći će vam da reproducirate vrlo lijepu crveno-crvenu, ljubičastu ili ružičastu (ovisno o udjelu i izloženosti);
 3. Kava će dodati dodatnu dubinu u smeđe i napraviti frizuru boju tamne čokolade;
 4. Za malo objašnjenje tamne kose treba kamilice, lice, cimet. U tom slučaju, cimet će dati kosu sjenu koja ima orahovo drvo;
 5. Vrlo zanimljive svijetle boje dobivaju se ako primijenite prirodnu kosu kaj, bazu i sok od slanica, tansy ili morsku prašinu.

Na mnogim fotografijama modernih događaja slavne osobe imaju lijepu boju kose - vina od rajčice, koje mogu napraviti kosu za kosu. Da biste to učinili, kombinirajte dva dijela crnog praha i jedan dio kane, a zatim sve to ispirajte vrućim vinom, malo ohladite i nanesite na kovrče. Zadržati oko sat vremena.

Budite pažljivi kada koristite Basma nakon kupljenih boja - ako nijansu nakon prirodne boje ne opere, postat ćete vlasnik plave, zelene, ružičaste ili čak zelene kose.

Fotografija - iranska basma

Basma za njegu kose

Basma za kosu, poput bezbojne kane, često se koristi za liječenje, popravak i poboljšanje stanja bravica. Konkretno, koristi se za pojašnjen, oslabljen kemijskom niti.

Izvrsna maska ​​za jačanje kose dobiva se s bazom, kovanom i majonezom. Pomiješajte sve dijelove na jednakim dijelovima, dodajte maslinovo ulje ili suncokretovo ulje (neutralizira učinak Basma). Ostavi smjesu 5 minuta.

Za liječenje gubitka kose, trebat će vam ova mješavina:

 1. 100 grama kane i basme;
 2. Kakao žlica;
 3. Maslinovo ulje, čajna žličica;
 4. Jedno žumanjka.

Svi se miješaju i nanose na kovrče, isprati nakon dva sata. Basma se također može pomiješati s kefirom i kvenom za liječenje plave kose.

Korištenje basme za kosu je neporeciv. Pored toga, ovaj prašak je vrlo uobičajen. Basma se može kupiti u bilo kojoj trgovini ljepote, pa čak iu velikim supermarketima. Prodaja se najčešće proizvodi u plastičnim vrećicama s imenom marke. Najčešće, djevojke na forumima se savjetuje da koriste takve marke kao Indigo, Irida, Natural Lash. Također, alat se može naručiti na mreži, u većem opsegu od onog koji se nudi u trgovinama.Sljedeći Članak
Kako učinkovito hidratizirati kosu kod kuće?