Ispravite neuspješno isticanje - kako bojite kosu u svojoj ili tamnoj boji?


Ako naglašavanje nije uspjelo, stručnjaci nude nekoliko načina za ispravljanje situacije. Način mijenjanja boje ravnih linija ovisi o alatu koji se koristi za označavanje.

Učinak boja za prskanje i trajno nijansiranje na strukturu kose nije jak, učinak rasvjetljavanja prilično je ispran. Ako se koriste boje na bazi oksidirajućeg sredstva, proces ispiranja svjetlosne sjene će biti duži. Pa, nakon što se boje amonijaka mogu samo obnavljati ili koristiti toniranje.

Je li moguće promijeniti boju kose odmah nakon melirovaniya?

Naglašavanje je, naravno, benignija metoda bojenja u usporedbi s potpunom obezbojenju, ali suši kovrče i čini ih krhkim. Morat ćemo pričekati najmanje 2-3 tjedna, ovaj put se daje liječenju oštećene kose. Preporučuje se redovito primjenjivati ​​hranjive masne naslage bjelančevina i balzama. Također možete koristiti lijekove u ljekarni i popularne recepte i privremeno isključiti sušilo za kosu, glačalo i kuke od upotrebe.

Kako i što može proizvesti boju kose?

Glavni problem nakon djelomičnog bojenja je nepravilnost u boji. Stoga se vraćanje u jedinstvenu boju nije tako jednostavno. Ponekad vam stručnjaci savjetuju da pričekate da se neuspješno naglasi isključivo sama, tj. Dok se kosa ne vrati.

No, ako vam rezultat ne odgovara, preporučujemo da isprati stečenu hladovinu posebnim sredstvima (kiselom, dekolorizacijom, prirodnom), a zatim odabrati boju koja je najprikladnija u svakom pojedinom slučaju.

Nježno prirodno pranje se priprema iz mješavine maslinovog, ricinusnog, suncokretovog ulja. Ista količina ulja je pomiješana, lagano zagrijana i nanesena na kosu pod celofanom. Nakon 12 sati, sve se isprati. Sredstvo za uklanjanje kiseline osvjetljava prugaste nit odjednom u dva tona, a nije tako štetno kao izbjeljivanje.

Izbjeljivanje je najbrži i najučinkovitiji, primjenjuje se ne više od 1 puta za dva tjedna, jer uzrokuje oštećenje već oštećenih kovrča. Nakon sličnog pranja, najmanje 2 tjedna čeka novo bojenje.

Nakon djelomičnog bojenja, osim boje, boje, kane ili basme također se koriste. Alati za sjenčanje omogućuju vam glatko djelovanje oštrih kontrasta. Naravno, malo je uspjeha postići ujednačenost, ali za maskiranje vrlo bijeljenih niti - potpuno. Plus kana i basma u činjenici da ove prirodne boje rješavaju oštećene kovrče. Biljni lijekovi se koriste zasebno, i pomiješani s drugim komponentama kako bi se postigle željene nijanse.

Odabir boja

Moderne boje omogućuju postizanje ravnoteže boja zbog snažnih boja, hranjive kose iznutra i stvaranja ravnog vizualnog efekta. Kvalitetna boja pomoći će promijeniti boju na tamno ili svjetlo i izjednačiti ton nakon djelomičnog bojenja. Dokazano nije traumatska kosa, razmislite:

  Garnier (Garnier). Jedna od najpopularnijih boja s mnogo nijansi. Različite serije omogućuju odabir opcije s željenim učinkom. Proizvod ne sadrži amonijak, savršeno se bori sa sivom kosom i bijelim niti.

Ulje i prirodni pigmenti pomažu vratiti hlad u blizini prirodnih. Garnier Color Naturals i Color Sensation serija nježno obojuju i daju bogatu bogatu boju, a Olia, koja sadrži ulja, zadržat će strukturu kose kad se osvijetli. L'oreal (L'Oreal). Ova linija dugo je osvojila na tržištu jedno od vodećih mjesta, zbog nježnog utjecaja. Uključuje 6 serija, dizajniran za različite kose.

L'oreal Preference daje dosljednu boju. Idealno za one koji žele olakšati neuspješno isticanje. Koristeći balzam iste marke omogućit će da se hrani kosu i čine ga svilenkastom i glatkom. Estel (Estel). Ova marka široko se koristi i kod kuće iu salonima. Uključuje keratinski kompleks, koji vam omogućuje da vratite oštećenu strukturu kose.

Ova boja je prikladna jer, kako bi se dobio željeni efekt, tonovi su pomiješani, a paleta se sastoji od 74 sjenila. Osim toga, ekstrakti guarane i zelenog čaja daju hidratantni učinak, što je izuzetno važno pri bojenju bistre kose.

Koje boje izvesti postupak?

Obično se zaustave u boji koja je 2 tone svjetlija od prirodnog, a ako vam je potrebna tamna boja, onda će čokoladni premaz učiniti. Ako je prirodna boja lakša nego istaknuta kosa, nije potrebno bojiti cijelu kosu. Dovoljno je odabrati boju najbližu prirodnoj boji i primijeniti samo na obojene niti. Odabir svjetlosnih nijansi ako su žičane niti puno lakše nego prirodne.

Kako odabrati ton?

U mnogim slučajevima, kako bi se učinkovito boje, koriste se dvije sjene. Jedna je ona koju namjeravaju primiti na kraju, a druga je tamnija (ako je osvijetljeni dio lakši). S odvojenim bojenjem dijelova kose na kraju dobivaju čvrstu boju.

U nekim slučajevima, da bi se postigla ujednačenost, potrebno je više puta provesti bojanje.

Kako vratiti boju?

Da biste vratili nativnu boju nakon označavanja, postupite na sljedeći način:

 • Oni imaju dvije boje s razlikom od 1-2 tona, nužno isti brand.
 • Izolirane su žute linije, omotane u foliju. Preostala masa kose obojena je bojom koja je bliska prirodnom. Nakon što je zadobio određeno vrijeme, kompozicija je bila isprana i osušene kovrče.
 • Pod melirovannye parcele priložite foliju i stavite tamniji ton. Kad se dobije željena sjena, boja se isprati i osušiti.

Kako dobiti tamnu nijansu?

Slikanje u tamnoj boji nešto je jednostavnije:

 • Boja se pomiješa s oksidacijskim sredstvom u preporučenom omjeru.
 • Korijenje se obrađuje, nakon 20 minuta sastav se primjenjuje na ostatak kose.
 • Nakon 10 minuta, isprati boju.
 • Ovim pristupom, pojašnjeni dio će biti malo lakši, tako da se postupak ponavlja nakon 2-3 tjedna.

Fotografiju ćete vidjeti prije nego što se obojene naglašava u tamnoj boji i nakon:

Koliko dugo trebam zadržati sastav na kovrče?

Vrijeme bojenja za melirovannye kovrče ovisi o njihovom stanju i strukturi. Iako obično slijedi preporuke proizvođača, u takvim je slučajevima bolje provjeriti rezultat s vremena na vrijeme. U prosjeku je potrebno pola sata.

Kako se prijaviti i što se oprati?

Ako se dva tona koriste istodobno, prvo se nanosi boju na neobojenom dijelu kovrča, a zatim na obojenom. U isto vrijeme za distribuciju boja treba biti pažljivo, možete koristiti četku. Vrlo je važno osigurati da sjena namijenjena neobojljenim nitima ne padne na razjašnjene i obrnuto. Boja se isprati toplom vodom i šamponom. Preporučljivo je upotrijebiti masku ili balzam nakon bojenja.

Kako izbjeći pogreške pri slikanju izbijeljene kose?

 • Ne možete istodobno koristiti boje različitih proizvođača.
 • Cijeli proces ne bi trebao trajati više od 45 minuta.
 • Ako su niti previše tamne, morat ćete upotrijebiti razrjeđivač i u roku od dva tjedna početi slikati.

Moguće negativne posljedice

Fragmentirano bojanje djelomično ošteti kosu, a ako nanesete boju odmah nakon njega, to će znatno pogoršati situaciju.

Kemijske komponente boja imaju loš učinak na strukturu kose. Tijekom sijanja kose postaje prazno i ​​suho, ponovno bojenje bez pravilnog perioda oporavka, kovrče će postati mutne, lomljive, poput slame.

Bez obzira na to kako žene mijenjaju sliku promjenom boje dlake, ne zaboravite na odlazak. Trebali biste koristiti posebne proizvode za njegu kose boje. Učite hranjive, regenerirajuće uljne maske i koristite manje sušilo za kosu i kovrčavo željezo.

Je li moguće bojiti kosu nakon što se istakne i kako uskladiti boju s željenim rezultatom

Konstantnost na slici - rijetkost za prave modeistike. Modni trendovi, želja da osvježimo izgled, daju mu otajstvo ili svjetlost, potiče djevojke da eksperimentiraju s bojom kose. Označavanje je savršeno rješenje u ovom slučaju. No, što učiniti kada bojenje ne izgleda na način na koji bismo željeli ili kada se pogledi izgleda mijenjaju tijekom vremena, želite li dalje eksperimentirati? Je li moguće i kako se obojiti nad naglaskom, vratiti se prirodnoj boji, pretvoriti se u crnku ili plavuša?

U kojim slučajevima je potrebno obojiti iznad isticanja

Osvjetljavanje je izvrsna opcija brzo i uz minimalnu štetu za kovrče da daju izgled svjetlosti i svježine. To je idealna alternativa za bojanje kose u jednom tonu, na koju se svaka ljepota može primiti.

Postupak izoliranja pojedinačnih niti u boji bio je popularan s čovječanstvom od svog osnutka. Tehnika mijenjanja slike jednoglasno podupire frizerski profesionalci, stilisti i koloristi.

Unatoč takvoj visokoj popularnosti i podršci za isticanje, prije ili kasnije postavlja se pitanje kako se obojiti preko istaknute kose. Postoji nekoliko razloga za to:

 • neuspješno odabrane boje, obojeni oblici se usredotočuju na nedostatke izgleda, pokvaruju ga;
 • naglašavanje je učinjeno s pogreškama zbog nedostatka profesionalnosti umjetnika, često je to karakteristično za one koji vole bojanje kuće;
 • postojala je želja za promjenom slike, kako bi se postigla više ili manje svijetla;
 • mijenjanje modnih trendova;
 • obojene kovrče industrije i zahtijevaju ispravak, što nije moguće.

U tim slučajevima, stručnjaci predlažu ravnomjerno slikanje vrhunaca kose u svijetlo smeđoj boji, plavim ili tamnim nijansama. Ovaj proces nije najlakši za izvođača i može ozlijediti curline oslabljene prethodnim kemijskim učinkom.

Upozorenje! Neuspješna ili irelevantna isticanja mogu se obojiti, ali najmanja pogreška u ponovnom bojenju prijeti krhkom, suhom kosom, izgledom dvostrukih krajeva i izblijedjelim izgledom.

Kako uskladiti boju kose

Najjednostavnija i najpredvidljiva mogućnost je da se prebacite s naglaskom na prirodni ton. U ovom slučaju, ne riskirate napraviti pogrešku s odabranom nijansom, priroda se pobrinula za to.

Postoji nekoliko nijansi u postupku:

 • Za brinete s bijelim nitima na kosi, stručnjaci ne preporučuju crne boje, počevši od tamnog kestena, trešnje, čokolade ili tamne plavuše. Inače, izgled zelene boje je moguć;
 • vlasnici crne kose ne trebaju koristiti sintetske boje, odnose se na prirodne boje (na primjer, kane, basme);
 • plavuša boje zbog neuspjelog bojanja pomoći će samo bojiti.

Dajte bliži pogled na kako vratiti vašu boju kose nakon što se naglasi bojom:

 1. Pobrinite se za brzu obnovu kovrče nakon pojašnjenja. Da biste to učinili, redovito koristite prehrambene maske i balske napitke vitaminom i mineralima.
 2. Nabavite boje od dvije boje: prva - što je bliže prirodnom; drugi je 1-2 razine tamnije. Važno je! Odaberite boju jednog proizvođača.
 3. Istaknite isprepletene niti, omotajte ih u trake folije. Zatim obojite ostatak kose s bojom prirodne boje. Nakon 20-25 minuta, uzimajući u obzir zahtjeve proizvođača boje, isprati boju s kose. Suhe kovrče.
 4. Sljedeća faza je slika prethodno istaknutih kovrča, drugim riječima, izvođenje naglašavanja samo pomoću tamnijeg tonusa. Pažljivo djelujte tako da boja ne pada na kovrče, obojana prirodnom bojom.
 5. Vrijeme zadržavanja tinte na isprepletenim trakama ovisi o njihovoj strukturi i stanju. Potrebno je oko pola sata, ali za veću sigurnost redovito provjeravajte rezultat. Po postizanju željenog učinka, uzimajući u obzir sastav koji preporučuje proizvođač na kovrče, isprati boju s kose. Suši kosu.

Ako su boje nijanse pravilno odabrane, a slika je izvršena bez pogrešaka, postoje dvije mogućnosti za ishod postupka:

 • boja je bila ravna, bez tragova prošlih eksperimenata, kao što je bio namijenjen;
 • bilo je nemoguće postići apsolutno ravnomjernu boju, prethodno razjašnjeni niti postaju manje vidljivi. Mogu se malo razlikovati od susjednih niti (biti malo tamniji ili lakši).

Imajte na umu, usklađivanje boja kose nakon osvjetljavanja bez stručnih vještina nije tako jednostavno. Ako želite postići nevjerojatne rezultate, pogledajte koloriste.

Kako i kako olakšati

Značajke postupka

Sjajan način da se prirodno toniraju kontrastne svjetlosne niti je obojiti plavu. Postoji nekoliko opcija kako postati plavuša nakon isticanja. Njihov odabir ovisi o prirodnom tonu kose.

Djevojke s plavim kose lako se pretvaraju u plavu. Od kupca ćete morati kupiti svjetleće nijanse. Stručnjaci bojazera preporučuju odabir boje koja je međuprostor između isprepletenih i neoznačenih niti. Zatim vam je zajamčeno da dobijete glatku boju.

Ako je vaš cilj olakšati tamnu kosu, proces će biti složeniji i dugotrajniji. Prebacivanje iz crnke u plavušu za jednu sliku bit će nemoguće i prijeti ozbiljnim oštećenjem kose, tako da rasvjeta u nekoliko faza. U svakom slučaju koristite boju nekoliko razina lakšim od izvornog tona.

Važno je! Brzo i vrlo pažljivo osvjetljavanje tamne kose, koristite pomoć profesionalca. Izvođenje blonding sebe, rizik trajno pogoršati stanje kose.

Kako olakšati prugast

Za kućno osvjetljavanje prethodno isprepletene dlake koriste se samo kvalitetne testirane boje. Od raznolikosti boja, stručnjaci preporučuju da se usredotoče na proizvode takvih robnih marki:

Garnier (Garnier). Ovaj francuski brand nudi moderan boju najviše kvalitete s bogatom paletom nijansi modnim ženama bilo koje dobi. Sastav Garnier boja uključuje komplekse vitamina, prirodna ulja i inovativne komponente koje omogućuju postizanje bogate i trajne boje.

Garnier Color Naturals i Color Sensation vrhnje serija boje zajamčena su za pružanje luksuznog, bogatog tonusa. Također, poznati brand nudi najzahtjevnije slikanje uljnim bojama iz serije Olia. Više od polovice sastava sredstava - to su prirodna, zdrava ulja koja se brinu o zdravlju vaše kose što je više moguće tijekom pojašnjenja.

L'oreal (L'Oreal). Krem boje od L'Oreala jamče nježnu i kvalitetnu boju. Ovo je bogoslova za ljubitelje hladne plavuše. Serija Recital Preference i Exellence Creme pomoći će postići željeni učinak uz minimalnu štetu za izravnavanje niti.

Proizvodi marke razlikuju se po bogatstvu inovativnih komponenti, najvišoj kvaliteti, izdržljivosti i raznim paletama. Mnoge djevojke cijene ove i druge prednosti Loreal vrhnje tinte i koriste ih samo.

Estel (Estel). Proizvodi ove marke koriste se za salon i dom slikarstvo. Krem boje pružaju ravnu i bogatu hladu, imaju blagi učinak i oduševljavaju pristupačnu cijenu. Jedini nedostatak takvog izbora je da ne možete kupiti boju od Estela u običnom supermarketu, trebate ga naručiti u online trgovinama, od predstavnika tvrtke ili zatražiti poznati frizerski salon.

Mark Estelle je zadovoljan bogatstvom palete boja. Osim toga, boje se mogu međusobno miješati, postižući još veću savršenost u boji.

Tehnika pojašnjenja

Postupak razjašnjenja kovrča sličan je slikanju u jednom tonu. Za to vam je potrebna:

 1. Pažljivo pročitajte upute za lijek, za testiranje alergija.
 2. Pripremite preparat za boju miješanjem oksidansa i boje.
 3. Nanesite proizvod na cijelu glavu kose.
 4. Za održavanje boje na kosi neko vrijeme, koje proizvođač navede u uputama za alat.
 5. Pažljivo isprati boju najprije s toplom vodom, a zatim pomoću šampona.
 6. Koristite balzam ili masku za njegu. Osušite i stavite kosu.

Kako i kako obojiti u svijetlo smeđoj boji

Proces bojanja naglašava u svijetlo smeđoj boji sličan je pojašnjenju. Posebna se pozornost posvećuje odabiru sjene. Morate se usredotočiti na vlastitu vrstu boje.

Evo nekoliko savjeta za odabir boje s boja:

 • lijepe kože ljepše bolje koristiti svjetlo-smeđe nijanse;
 • tamne kože djevojke stane med i zlatne tonove;
 • Za one koji po prirodi imaju tamnu glavu kose, stručnjaci preporučuju da se odnose na boje pepela. Štoviše, sada se ta boja smatra modernom.

U nekim slučajevima, da biste dobili ravnu i željenu boju, potrebno je pribjeći se pranju, a tek tada se boje u odabranom tonu.

Upozorenje! Između pretpranjivanja i bojenja u svijetlo smeđoj boji morate pričekati 2-3 tjedna. Tijekom tog vremena, kosa će se oporaviti, jačati i biti spremna za daljnju kemijsku ekspoziciju.

Za bojenje u svijetlo smeđoj boji, možete koristiti boje poznatih marki Garnier, L'oreal, "Palette" ili "Estelle". Ovi proizvođači su u velikoj potražnji, obilježeni visokom kvalitetom i bogatim izborom boja.

Da biste dobili željenu boju, možete koristiti šampone za sjenčanje. Ali zapamtite, kako bi se zajamčio pristojan rezultat je teško. Osim toga, ovi alati nemaju visoku otpornost.

Kako i što bojiti u tamnoj boji

Bit će manje problematično obojiti brušene kovrče u tamnijim tonovima. Proces pretvaranja u crnku može biti učinjeno s bojom ili prirodnom bojom (basmy). Razmotrite obje mogućnosti.

Korištenje boje

Postupak slikanja kose nakon osvjetljavanja tamnih boja uključuje sljedeće radnje:

 1. Mješavinu boje odabranog tona s oksidirajućim sredstvom u omjeru preporučenom od proizvođača proizvoda.
 2. U početku se tretirajte korijene. Dajte vremena za obojenje kako bi se konsolidirali, to će trajati oko 20 minuta.
 3. U sljedećem koraku, nanesite kompoziciju za boju na preostalu duljinu kose. Pričekajte još 10 minuta.
 4. Isperite toplom vodom. Operite kosu šamponom.
 5. Na kraju postupka, nanesite balzam ili masku. Suho i stog.

Budite spremni da se svjetlost prugastih niti mogu izdvojiti iz terena. Da biste to učinili za nekoliko tjedana, ponovite proces bojenja.

Važna točka! Da biste izbjegli zelenu boju u boji, nemojte koristiti svjetlosmeđe tonove. Stručnjaci za rješavanje ovog problema dodaju u sastav purpurnog mikstona.

Koristite basmu i kenu

Da biste zatamnili neuspješno isticanje kod kuće, možete upotrijebiti prirodne boje. U ove svrhe, uzmi kombinaciju basma i kane. Nemojte koristiti samo Basma, inače riskirate dobiti zelenu kosu umjesto lijepe čokolade ili tamne boje.

Promjenom razmjera kane i basme, možete postići različite nijanse: od svijetle kestena do smolny crne. Više sastava za bojanje sadrži bazu, tamnija će boja kose biti i što će više trajati za održavanje alata na kosi.

Prije nanošenja alata na cijelu kosu, obavite ispitivanje bojanja na zasebnom lancu. Osim toga, ako je potrebno, možete promijeniti proporcije skladbe.

Koliko dugo je bojenje prirodnim bojama:

 • Basma se može koristiti za ojačavanje strukture dlačice. Da biste to učinili, ograničite vrijeme utjecaja na kovrče na 5 minuta;
 • za dobivanje nezasićenog tamnog tonusa, držite alat na glavi kose u roku od 0,5 do 1 sat;
 • za one koji žele dobiti bogatu boju, vrijeme bojanja se povećava na 3 sata.

Proporcije za pripremu prirodne boje, ovisno o tome koje hladu želite dobiti, preporučuju se kako slijedi:

 • da postane svijetlo smeđa, otopite u maloj količini vodenog basma i kane u jednakim dijelovima, a vrijeme ekspozicije ne smije biti duže od 1 sat;
 • za boju kestena, uzmi bacanje 2 puta više kane. Ovaj sastav se drži na kosi 60-90 minuta;
 • za one koji žele dobiti brončanu sjaj, trebat će vam dvostruki dio kane i jedan dio basme. Vrijeme bojanja - ne više od 90 minuta;
 • za slikanje u bogatom tonu čokolade, kao u donjoj slici, trebat će vam jednaku količinu boja, plus 4 žličice. prirodna mljevena kava. Vrijeme izlaganja iznosi do 2,5 sata. Otopiti prah za bojenje s bijelim vinom, a ne vodom;
 • za one koji žele dobiti smolny crnu boju morat će naporno raditi i učiniti bojanje u dvije faze. U prvoj fazi, obojite kovrče čistom kajom, au drugoj, samo s Basma;
 • Još jedna jednako djelotvorna verzija slikarstva u bogatom crnom tonu je sastav 1 dijela kane, 2 dijela basme i 4 tsp. svježe stisnutu sok od repe. Izdržati takvu smjesu treba biti oko 3 sata.

Važna točka! Ako se nakon slikanja s Basmom nijansu isuđe previše tamno, nemojte se obeshrabriti. Malo posvijetliti kosu može se isprati octenom vodom ili sok od limuna.

Čuvanje obojenih kovrča ispravno

Repaint u jednom tonu nakon naglašavanja nije najjednostavnija ideja, plus stres za oslabljene niti. Da bi se nešto ublažilo štete uzrokovane slikarstvom, vratiti sjaj i zdrav sjaj, trebat će vam kompetentna skrb:

 • koristiti posebnu liniju proizvoda za obojene kovrče;
 • svakako napravite hranjive i regenerirajuće maske 1-2 puta tjedno;
 • svakih 2-3 dana, obavljati postupke nafte. Da biste to učinili, malo čičakovo ulje trlja u vlasište i raspršuje duž duljine kovrča, ne isprati 1 sat;
 • Nakon svakog pranja, nanesite kondicioniranje na kosu. Kao opciju, isperite kamilicom ili cvjetom koprive;
 • odbiti sušilo za kosu u korist prirodnog sušenja kose;
 • ne koristite za oblikovanje željeza i kovrčavog željeza, velika alternativa za njih - drveni, pjenasti ili plastični kovrčići;
 • čak iu slučaju neuspjelog slikanja, ažurirajte sliku najmanje 1 mjesec;
 • jesti dobro, obratite pažnju na svježe povrće i voće. Počnite uzimati dodatke vitamina, komplekse vitamina.

Svako neuspješno isticanje može se ispraviti, ali je važno poželjeti to ispravno. Ako niste sigurni u svoje sposobnosti, kontaktirajte stručnjake. I konačno, zapamtite da je kosa oslabljena kemijskim komponentama i zahtijeva visoku kvalitetu njege. Slijedite predložene preporuke za brzi oporavak zdravlja i elastičnosti niti!

Možete naučiti što označiti i koga će ići, iz sljedećih članaka:

Korisni videozapisi

Popravite neuspješno isticanje i prikazivanje.

Savjet 1: Koje boje možete obojiti kosu nakon isticanja

Pravila za bojanje bijeljene kose

Nije bitno koju boju odaberete - prije svega treba postojati barem dva ili tri tjedna između isticanja i svježeg slikanja. Tijekom tog vremena, kosa će se oporaviti nakon agresivnog kemijskog napada. Da biste im pomogli u tome, upotrijebite posebne maske i hranjivu balmu. Budući da je melirovannye kosa teško obojati u krutoj boji, stilisti preporučuju da se minimizira razlika između melirovannymi i neoznačenih niti, odabirom plave sjene.


Za tamnu kosu, bojanje se izvodi u nekoliko faza uporabom izbjeljivačke kompozicije koja uklanja tamni pigment.

Jedan i pol tjedan nakon izbjeljivanja, vrhunac kose može se nanijeti na kosu odabrane boje. Treba imati na umu da ako se razlikuje od vaše prirodne boje za više od nekoliko nijansi, bojanje će se morati ponoviti. Također, nepoželjno je koristiti jake blonding kompozicije koje vam omogućuju da nanosite kosu u jednom pokretu - isušuju kosu i dovode do lomenih krajeva.

Boja boje za prugastu kosu

Prvi korak je da u dnevnom svjetlu odredite prirodnu boju kose. Nijansu boja treba odabrati na takav način da je svjetlina od ove boje nekoliko tonova, budući da crne tonove ne boje preko prugastih niti. Boja svjetlosti osvježit će lice i obojiti preko sive dlake zajedno s izbijeljenim kovrčama. Također, prirodne boje, poput kane ili basme, nisu prikladne za bojanje kose, jer bi kemijska boja mogla reagirati prirodnim sastavom, a kosa će dobiti prekrasnu ljubičastu ili zelenkastu boju.


Streaked kosu ne može biti obojen boja, koja uključuje vodik peroksid - lišava ih od sjaja i elastičnosti.

Ako odlučite obojiti izbijeljene niti mračne, sjetite se slijeda akcija. Prvo, primijenite boju na korijenima i pričekajte dvadeset minuta, a zatim prenesite ostatke na cijelu duljinu kose. Nakon deset minuta, isprati boju, sušiti kosu i izgledati u zrcalu. Najvjerojatnije će crte lica biti lakše od glavne sjene kose, tako da možete ponovno obojiti u dva ili tri tjedna, nakon što ste postigli potpuno uniformnu boju kroz kosu. Međutim, kosa se ne može obnoviti drugi put - lakši navoji učinit će tamnu kosu teksturiranom i voluminoznom.

Kako istaknuti naglašavanje

Naglasak je lijep, moderan, elegantan i relevantan. Ali samo u slučaju kada je ispravno, a kosa, koju spaljuje razrješivač, ne lijepi se poput slame. Međutim, čak i kod najuspješnijih frizura ili slikarstva, prije ili kasnije želite promijeniti. I dan dolazi kada žena počinje razmišljati o tome kako istaknuti naglašava.

Koji je problem?

Čini se da u tome nema ništa teško. Istaknuto je izbjeljivanje odabranih niti. Dakle, potrebno je obojiti kosu u "prirodnom" tonu ili napraviti malo tamniju - i sve slučajeve. Ali nije bilo tamo. U roku od tjedan dana opet će se na glavi početi pojavljivati ​​upaljači niti. I dobro, ako je njihova boja blizu prirodnom. Češće stječu najsjajnije nijanse: prljave sive, žute, močvare. Što je to?

Nekoliko problema odjednom:

 • bijeljene niti imaju porozniju strukturu, tako da boje na njima ostaju sve gore;
 • miješanje s prirodnim pigmentom na neobojenoj kosi, dobiva drugačiju nijansu;
 • kada se boji otpornih boja, bijeljeni dijelovi se još više isušuju i jasno se ističu.

Stoga, da biste se nosili s zadatkom, to neće biti lako. Idealna je mogućnost postaviti glavu u ruke iskusnog majstora, a to je kolorista koji zna sve suptilnosti rada s nijansama.

Eksperimenti kod kuće rijetko su uspješni, pogotovo kada se radi o ispravljanju neuspjele isticanja. Kosa još više plijen, a jedini način da se završi je kratka frizura.

Metode korekcije

Moguće je obojiti preko prugastih trake u potpunosti, djelomično ili "bojati" kosu, dodajući modne nijanse. Izbor metode korekcije ovisi o nekoliko čimbenika:

 • stanje bijeljenih niti;
 • prisutnost ili odsutnost očiglednog žuljeva;
 • volumen melirovanny kose;
 • željeni krajnji rezultat.

Prije nego što se odlučite premazati - dobro razmislite o svemu. U nekim će slučajevima ponovno biti gotovo nemoguće vratiti isticanje. Stoga, ako postoji čak i najmanje sumnje, bolje je započeti s manje radikalnim metodama, na primjer toniranjem.

toniranje

Toniranje je proces bojenja kose s nestabilnim bojama koje im daju željenu hladovinu. Da biste to učinili, koristite šampone, bojenje bora i sprejevi. Svaki od ovih alata ima svoje prednosti i nedostatke:

 1. Šampon. Koncentracija pigmenta u njemu je najniža. Obično se koristi za neutraliziranje žutosti koja se pojavila nakon isticanja. Ovaj šampon ima plavu ili ljubičastu boju. Glavni nedostatak je da se mora koristiti sa svakim šamponiranjem. Ali on ne zatamnjuje naglašava, ali samo malo podešava ton.
 2. Balzam. Balzam za brijanje vam omogućuje da naglašavate svjetliju ili manje vidljivu - sve ovisi o odabranoj boji. Dakle, ako glava melirovannuyu oboji preko tonusa blizu prirodnog tona, dobivate učinak izgorjelih niti. Kada koristite crvene, crvene i ultra modne neonske nijanse, pojašnjene niti će apsorbirati više pigmenta zbog porozne strukture i početi će se svijetliti. Tonic se ispire 6-8 puta, pa je to alat pomoću kojeg možete eksperimentirati.
 3. Sprej. Postoje dvije vrste sprejeva za bojanje: aerosol, koji, pod pritiskom, prskaju pigment i tekućinu - pumpom za prskanje, ravnomjerno ga distribuirajući kroz kosu. Aerosol u ovom slučaju nije opcija. Ali tekući sapun je vrlo prikladan proizvod. Obično, uz boju, sadrži i skrbničke dijelove koji će obnoviti oštećenu strukturu izbijeljene kose.

Kao što vidite, postoje mnogi alati koji tonu kosu nakon što su naglašeni. Ali bilo koji tonik je samo privremeno rješenje problema, pružajući vam priliku da odlučite želite li stvarno promijeniti stil i kako. Da biste dobili stabilan rezultat, morat ćete poduzeti radikalnije mjere.

Važno je! Budite oprezni pri nastojanju da nijansiranje naglase prirodnim bojama - ken ili Basma. Na bijeloj kosi često daju nepredvidive nijanse koje se dugo ne pranje.

jednobojna slika

Često se žene pitaju je li moguće da se crvenom kosom nanese na crnu boju. Ništa nije nemoguće za dobrog gospodara, ali najvjerojatnije nećete moći to učiniti sami.

Samo vrlo mračna boja će pasti relativno ravnomjerno: ugljena crna, gorka čokolada, patlidžan, tamna trešnja. Ako ste spremni za takvu radikalnu promjenu - možete iskoristiti priliku.

Za ostalo preporučujemo odlazak na frizerski salon. Tamo "usklađivanje" ton će izgledati ovako:

 • majstor će odabrati ton što bliže glavnoj bojici kose;
 • pokušat će razdvojiti sve svijetle niti i obojiti ih s ovom bojom;
 • zamračene niti će se zamotati u foliju i ostaviti da se boji;
 • za 15-20 minuta boja iz reda češljati ravnomjerno duž cijele duljine;
 • nakon završetka vremena ekspozicije, operi glavu, primjenjuje balzam i stvara oblik.

Ovdje je takav vrlo dugotrajan proces. Usput, njezin je trošak veći od naglašavanja, budući da vam je potrebno puno vremena i strpljenja kako bi "uhvatili" i premazivali sve pročišćene niti kvalitativno. I sigurno nećete moći to učiniti kod kuće.

Ne činjenica da će se od prvog trenutka sve ispasti savršeno. Najvjerojatnije je potrebno ispraviti bojanje tonikom. No, izbijanje boja između niti će biti 1-2 tona, što se primjećuje samo u jakom svjetlu. Sljedeći put već možete izvesti jednobojno bojenje ravnomjerno po glavi. I nakon nekoliko boja, boja će izjednačiti u potpunosti.

bojanje

Ako je naglašavanje umorno, a monokromni izgleda dosadno, izvrstan izbor je bojanje.

Ovo je jedan od sofisticiranih i modernih stilova bojanja, u kojem majstor koristi od 3 do 20 različitih nijansi u isto vrijeme. Zapravo, proces se sastoji od "bojenja" izravnanih niti u odabranim tonovima: blizu ili kontrastnima.

Bojanje je najbolji način za izjednačavanje naglašava u bilo kojoj tamnoj boji. Naravno, neće raditi u čvrste boje, ali kosa će izgledati elegantno i dobro njegovano. Učitelj će odabrati nekoliko nijansi koje su malo svjetlije i tamnije od prirodnog tona i stvaraju lijepe prijelaze između njih.

Bojanje je također prikladno kada želite nešto svijetlo. Zlatne, crvene, crvene i svijetle kesteničke niti primijenjene na isticanje savršeno će prikriti nastale žalosti i učiniti sliku skladnom i bogatom. Ali takva boja samo za kosu s prirodnom toplom sjenom pristupa.

Ako se, kada se osvjetljavaju, žice steknu hladnu sijedu boju, onda će biti u skladu s njom tamno smeđa, biserna, meka i arktička plava. Redhead se nikada ne pojavljuje na glavi hladne gama nakon posvjetljivanja. No, nesretni naglasci mogu stvoriti dojam da je kosa odjednom postala siva. I bojanje je idealan način da ga promijenite.

Pravilna briga

Kao što možete vidjeti, mogućnosti za bojenje melirovannyh kose postaviti. Dakle, čak i ako nije uspjelo - to nije tragedija, situacija se uvijek može ispraviti. Ali u svakom slučaju, bijeljena, pa čak i više obojena kosa, zahtijevaju pažljivo održavanje i pažljivi tretman. Stoga je vrlo važno promatrati elementarna pravila kod kuće:

 • Napustiti mogućnost sušila za kosu i vruće styling;
 • primijeniti posebne šampone za boju i / ili oštećenu kosu;
 • nakon svakog pranja, koristite balsamski ispiranje;
 • 2-3 puta tjedno kako bi se smanjila maska;
 • nemojte pletenicu kose i ne pletu pletene pletenice;
 • Nosite šešire na hladnom, vlažnom i vjetrovitom vremenu.

Za savjet, nakon što ste istaknuli u kojoj boji je bolje obojiti kosu, svakako kontaktirajte gospodara. To će vam spasiti od dodatnog stresa i vaše kose - od prekomjernog premaza.

Dakle, svjetlo-smeđa boja nametnuta naglašavanju često daje ružnu zelenkastu boju koja je vrlo teško ukloniti. I općenito, bolje je spriječiti greške s kosom u početku nego da ih ispraviti. Da bi ih rastao, ponekad je potrebno godine, i pokvariti - samo nekoliko minuta.

Kako namočiti kosu nakon naglašavanja

Toniranje kosu nakon istaknutog: "za" ili "protiv"

U pravilu, kako bi djelomično obojile kosu i steknu novi izgled, žene često pribjegavaju naglašavanju. Nakon nje, kosa postaje svijetla, jarke i volumena.

Ponekad se događa da istaknuta kosa nije donijela očekivani učinak: obojene linije oštro se razlikuju s prirodnom bojom. U takvim slučajevima možete nakon nekoliko dana držati kosu nakon osvjetljavanja.

Koji je postupak prikazivanja?

Uz pomoć postupka toniranja, kosu se može dati drugačija boja. Ova metoda je nježna u usporedbi s punim bojenjem. Toniranje je pogodno za gotovo sve žene koje žele da im kosa izgleda drugačija svaki put. No, ovaj postupak neće donijeti odgovarajuće rezultate onima koji imaju sijedu kosu.

Obojana kosa izgleda više voluminozno, svjetluca i svijetli u jakom svjetlu. I, očigledno, ne bez razloga, većina žena u Europi preferira toniranje preko bojanja kose. Da biste dobili novu sliku, pomoći će i tonizirati kosu nakon isticanja.

Kako namočiti kosu nakon naglašavanja

Toniranje je nježna boja. Nakon postupka, kosa će dobiti nove nijanse postojeće boje. Tijekom toniranja, boje se primjenjuju u istoj boji kao i kosa, ili nekoliko nijansi tamnije. Tonici ne dovode do poremećaja strukture kose. Oni nemaju utjecaja na keratin, slikajući ih samo izvana.

Svakim ispiranjem glave nijemo nijansu, tako da neće biti nikakvih oštrih razlika između dlaka koja je prošla i nije prošla bojanje.

Također, većina nijansiranih sredstava obogaćena je vitaminima i posebnim aditivima koji poboljšavaju strukturu kose, dajući mu sjaj i zdrav izgled. Stoga, toniranje kosa nakon isticanja je nestandardno rješenje.

Majstori za frizuru mogu ponuditi nekoliko vrsta toniranja: lagano, nježno i intenzivno.

Svjetlosno se toniranje izvodi pomoću šampona, spreja ili pjene. Tako nanesena boja brzo se ispire (dovoljno je nekoliko puta operirati kosu). Takvi proizvodi će biti dobar izbor ako vam se ne sviđa boja kose nakon bojanja.

Od dva tjedna do jednog mjeseca boje se čuvaju pri nježnom toniranju.

Intenzivno toniranje omogućit će boju kose do dva mjeseca. Istodobno sredstva za bojenje ne sadrže agresivne komponente.

Kako toniranje tamne kose

Tamna kosa, u usporedbi s svjetlom, lakše je nijansirati. Iako, valja napomenuti da vlasnici previše tamne kose (brunete ili smeđe kose) neće dobiti očekivani rezultat od uporabe boja koje promiču pojašnjenje. Samo pri primjeni boje koja odgovara postojećoj boji, toniranje tamne kose će biti učinkovito.

Danas postoji velika raznolikost nijansi tonik za kosu tamne boje. Njihov odabir provodi se pomoću posebnog stola. Također biste trebali uzeti u obzir značajke bojila i strukture kose. Ali moramo se sjetiti da toniranje tamne kose može promijeniti samo svoju sjenu, ali ne i drastično promijeniti boju.

Značajke svijetle boje toniranja

Najblaža alternativa za isticanje može tonirati plavu kosu. Kako bi dobili efekt kose koja je izgorjela na suncu, mnogi predstavnici ženske polovice društva pribjegavaju ih bojenju s nitima. Istodobno, moguće je postići da se kosa sjenila s različitim nijansama koristeći toniranje, istodobno primjenjujući nekoliko svjetlijih ili tamnijih boja.

Za svijetle kose ili plavuše, sjenčanje svijetle kose može se obaviti pomoću bakrenih, crvenkastih ili crvenkastih boja nijansi boja.

Osobitosti njege kose nakon toniranja

Ako ste nakon ozračivanja proveli toniranje dlaka, trebali biste slijediti nekoliko pravila. Prvo, potrebno je koristiti šampon i uređaj ili balzam za njegu dlake nakon bojanja. Maske za ulje trebaju biti odbačene jer njihova upotreba dovodi do bržeg gubitka boje.

Ako odlučite potrošiti toniranje, morate poboljšati i ojačati kosu pomoću različitih postupaka.

Tijekom proteklih nekoliko godina, toniranje je postao vrlo popularan postupak za žene. Ako želite da vam kosa sjaji pod zračnim suncem, izgleda teče i zdrava, pribjegavajte ovom postupku. I bez sumnje ćete biti zadovoljni rezultatom.

Ispada da ponekad čak i najglasnija slava završava u neuspjehu, kao što je slučaj s tim slavnim osobama.

Charlie Gard umro je tjedan dana prije svog prvog rođendana Charlie Gard, neizlječivo dijete, o kojem cijeli svijet govori, umro 28. srpnja, tjedan dana prije svog prvog rođendana.

11 čudnih znakova koji pokazuju da ste dobri u krevetu Želite li također vjerovati da svoj romantični partner uživate u krevetu? Barem ne želiš rumeniti i oprostiti me.

Ovih 10 malih stvari koje čovjek uvijek primjećuje kod žene. Mislite li da vaš muškarac ne zna ništa o ženskoj psihologiji? Nije. Niti jedna sitnica neće se sakriti iz izgleda ljubavnog partnera. Evo 10 stvari.

Zašto su neke bebe rođene s "poljubac anđela"? Anđeli, kako svi znamo, ljubazni su ljudima i njihovom zdravlju. Ako vaše dijete ima takozvani anđeo poljubac, onda niste.

7 dijelova tijela koji se ne bi trebali dirati Razmislite o svom tijelu kao hramu: možete ga koristiti, ali postoje neka sveta mjesta koja se ne mogu dotaknuti. Istraživanja pokazuju.

Toniranje kose nakon što je istaknuto: mjere opreza

Osvjetljavanje kose omogućuje vam promjenu izgleda, bojanje nad nadolazećom sivom kosom. Kako bi kosa bila nova sjena, koriste se posebne formulacije. Najčešće se proizvode u obliku tonika. Toniranje ravnih linija omogućuje vam:
- uklonite žutost koja se može pojaviti kada koristite svjetleću smjesu;
- sjaji kosu;
- promijenite sliku.

Mjere opreza

Ako želite da toniziranje prirodne boje kose ne nestane, trebate uzeti aktivator od 1,5%. Ako alat zadržite na kosi manje vremena, boja neće biti fiksirana u strukturi kose. Zato slijedite upute koje dolaze s bojom ili tonikom.

Nakon isticanja, mnogi stručnjaci ne preporučuju odmah primjenu tonika. Prvo, potrebno je da se boja učvrsti na niti. Drugo, uporaba rasvjetnih smjesa, koje se temelje na amonijaku ili vodikovom peroksidu, krši strukturu kose. Većina boja šamponi također sadrže oštre kemikalije. Stoga je bolje koristiti sredstva za toniranje po prvi put nakon što je isticanje ne prije dva tjedna.

Kako izbjeći neuspjeh kada tonizira izbijeljenu kosu?

Treba imati na umu da se boja za nijansiranje uklapa samo na zdravu kosu. Stoga, prije nego što se upotrebljava za obnovu njihove strukture uz pomoć balzama i maski. Gotovo svako kemijsko sredstvo može uzrokovati alergije. Da biste to izbjegli, potrebno je staviti na kožu iza režnja uha. Ako nema sljedećih nekoliko sati, alat se može koristiti.

Imajte na umu da ako nakon što ste istaknuli stavili ken na kosu, tinte neće bojati kosu. Stručnjaci kažu da s kvenom morate biti oprezni i prije isticanja. U suprotnom, možete dobiti boju koja će biti vrlo različita od onoga što želite.

Zbog činjenice da se nijansiranje kosa vrlo brzo isperi, morat će ga redovito ponavljati. Preporučljivo je koristiti sredstva jedne linije ili marke. U tom slučaju zaštitite kosu od prekomjerne ozljede.

Dakle, toniranje nakon označavanja omogućuje ženi da dobije novu sliku. Nakon postupka, kosa izgleda više voluminozno i ​​divlje ljeskava na suncu. No, da biste postigli takav rezultat, trebate odabrati pravu kompoziciju, kao i sve postupke koji se provode u profesionalnim salonima.

Kako protonirati kosu nakon isticanja

Istaknuvši vam omogućuje da unesete izgled novih bilježaka, a nakon što toniziramo kako bismo vam dali više dubine i uklonili neželjenu žućkastu boju duž duljine. Pogledajmo ovaj postupak.

Prednosti i nedostaci postupka

 • Polu-trajne boje, koje su dio sredstva za toniranje, ne pokvariti strukturu kose. Boje padaju samo na kutikule, bez oštećenja jezgre (korteksa). Zbog toga čak i česti postupak ne šteti strukturi kovrča, a ne ih prekomjerno prevladava.
 • Sjajni tonici i šamponi mogu se koristiti tijekom trudnoće, dojenja i alergijskih tendencija.
 • Granica između ukopanih korijena i tonirane kose gotovo je neprimjetna.
 • Postupak pomaže naglasiti prirodnu ljepotu vaše prirodne boje, čini kovrče više zasićene i sjajne.
 • Sastav nekih modernih pjena i šampona uključivao je sastavne dijelove skrbi - na primjer, komplekse vitamina i minerala.
 • Čuva kosu od tjedan do dva mjeseca - sve ovisi o stupnju intenziteta postupka. Nakon toga, sjena mora biti ažurirana.
 • Postupak omogućuje promjenu nijanse kose samo nekoliko tonova.
 • Nije u mogućnosti nositi se sa sivom kosom.
 • Mogućnost "zamazivanja" bojenja.

Toniranje proizvoda

Nakon naglašavanja, kosu se može dati bogatija sjena uz pomoć bojanja šampona, moussa, gelova, pjena ili sprejeva.

Mousses, gelovi i pjena su dobri, jer traju oko dva tjedna - ovaj put je dovoljno da shvatite je li to vaša boja. Nanose se na čistim vlažnim niti.

Šamponi za boju su zanimljivi jer često daju kosu ne samo željenu sjenu, već i sjaj. Primjenjuju se na niti koje su prethodno nosile rukavice. Što duže zadržite šampon i / ili više njegove koncentracije, svijetlija ili tamnija će biti hlad. Ovo je osobito istinito tonivaronijev svjetlosni lanac.

Balske se često sastoje od kompleksa vitamina ili minerala za njegu. Za toniranje nanesen samo na opranu i mokru kosu.

Sprej je idealan ako hitno trebate dati željenu hladovinu i nema vremena za pranje kose. Sprej je na kosi s udaljenosti od 20 cm, a nije ga potrebno isprati. Sprejna slika obično traje od 2 do 4 ispiranja.

Boja za toniranje - najpristupačnija opcija navedenih sredstava, zadržati do 28 ispiranja. Savršeno ispunjava žute i bakrene nijanse. Jednostavan za upotrebu: boju se obilno nanosi na čistu vlažnu kosu, držite 20 minuta i isprati.

Popularni ton

 • Line Proizvodi za kosu boje marke Keune predstavljaju pjene i šamponi. Cijena ove linije počinje s 460 rubalja.
 • Estel Solo Ton - boja s paletom od 18 sjenila. Cijena je ugodna - oko 100 rubalja.
 • Kydra slatka boja - tonirana koktel, paleta se sastoji od 6 boja koje se mogu miješati zajedno. Cijena proizvoda je od 4.500 do 4.800 rubalja po 500 ml.
 • Tintni šampon od Yves Rochera. Prikladno za svjetlosno smeđu i smeđu kosu svijetli crvenkasti sjaj. Trošak je oko 120 rubalja (200 ml boca).
 • Line Viva iz Welle predstavlja pjene i šampone. Ovi proizvodi imaju gustu konzistenciju, što olakšava njihovu primjenu na kosu. Trošak je oko 180-200 rubalja.
 • Hrastni šampon Igora Color Gloss iz Schwarzkopfa. Cijena je 450 rubalja po 100 ml.
 • Tonic iz Rocolora - niz od 18 boja s bocama po povoljnoj cijeni (oko 130 rubalja za 150 ml).

Tehnologija toniranja kod kuće

Nakon što se folija ukloni iz prugastih niti i boju se isperu, na kosu se nanosi sredstvo za toniranje.

 • Pročitajte upute koje ste dobili s šamponom ili nekim drugim proizvodom i primijenite malu količinu na stražnjoj strani ruke da biste dobili test alergije.
 • Zaštitite odjeću od slučajnog prodiranja boje s kapom ili velikim ručnikom.
 • Nanesite proizvod na kosu i pričekajte pravo vrijeme. Za bolju raspodjelu boje treba nanositi na vlažne kovrče.
 • Isperite glavu pod tekućom vodom dok ne ispadne čista voda.

Razmotrite da ako je kosa bila "začepljena" prije toniranja (tj. Ako je kutikula puna ostataka boje amonijaka, basme, kane i styling proizvoda), onda bi bojanje moglo biti izobličeno: negdje će se niti bolje spriječiti, negdje gore.

Zato je prije postupka potrebno temeljito očistiti i poboljšati kosu. U tu svrhu prikladni šampon s funkcijom dubokog čišćenja ili pilinga kose.

Njega nakon toniranja

 • Nemojte prati kosu tri dana nakon postupka. Potrebno je neko vrijeme da se komponente stabiliziraju. To se obično događa oko tjedan dana.
 • Budući da se boja postupno ispire, koristite samo one koje su namijenjene zaštiti obojene kose.
 • Izbjegavajte upotrebu masnih ulja jer doprinose brzom obnavljanju prirodne sjene.
 • Kako bi produžili život zelene kose preporuča se svakodnevno pranje kose.
 • Ako želite kombinirati postupak s trajnikom, bolje je ne eksperimentirati i pričekati 1-2 tjedna, nakon što je prvo izvršila kemiju.

Toniranje nakon označavanja stvarni je postupak koji omogućuje kratko mijenjanje boje kovrča.

Kako se obojiti nad naglaskom i kakvu je boju bolje to učiniti (fotografije i videozapisi priloženi su)

Nije uvijek nakon naglašavanja da djevojke dobivaju upravo onu boju koju žele. Ponekad kosa postaje previše svijetla, a ponekad postaje previše blijeda. Još je prekasno kriviti nekoga, problem se mora na neki način ispraviti. Ipak, sama isticanja na kraju se isprati, obezbojeno ili se kosa naraste, onda morate zatamniti, ili je vrijeme da ponovno promijenite sliku.

U ovom ćete članku naučiti kako se slikati iznad isticanja, koja će boja biti najkorisnija u različitim početnim uvjetima, razmotriti primjer fotke i radionice o ovoj temi.

Prije nego što odluči da li je moguće bojiti iznad isticanja, neko bi vrijeme trebalo proći. Potrebno je pričekati barem nekoliko tjedana da se kosa i vlasište obnove nakon kemijske intervencije. Žuriti da se boje preko jučerašnjeg isticanja nije dobar izbor, možete jednostavno oštetiti kosu do te mjere da će ispasti pred vašim očima.

Sljedeći vrlo važan faktor je vaša početna boja kose. Iz ovog jako ovisi. Ako ste bijelili kosu bojom koja nije bila daleko od vašeg izvornog, u većini slučajeva, nakon nekoliko mjeseci, istakanje se ispire samostalno ili postaje gotovo neprimjetno. Još jedna stvar je isticanje u nestandardnoj boji ili daleko od vaše izvorne boje. Već se vrijedi spustiti do poslovanja. Prije nastavka analize mogućih metoda, predlažem da razmotrimo neke fotografije djevojaka koje su uspješno vratile boju kose.

Pitanja za odgovor

Kada prođe dovoljno vremena i kosa je spremna za sljedeću operaciju, trebate odlučiti o nekim tezama.

1) Prvo, kakav ste to učinili? Duboka (normalna, američka) ili nježna (kalifornijska, venecijanska). Ako je prva opcija, tada morate uzeti visoko koncentriranu boju, a ako je druga, onda se ne biste trebali previše naginjati na novu boju;

2) Drugo, koliko je daleko boja naglašavanja od one u kojoj želite premazati? Poznato je što boja koja će se slikati ovisi ne samo o vašem ukletu, već io zdravom razumu. Na primjer, potrebno je obojiti svjetlo istaknute boje na tamnoj kosi čokoladnom ili smeđom kosom, a moguća je i tamna plava. Općenito, boja za slikanje ne bi trebala biti daleko od vašeg prirodnog, tako da ne ošteti strukturu kose.

3) Treće, morate točno odlučiti što ćete slikati. Ako imate jaku i jaku kosu, tada će i prirodni preparati i obojeni tonovi djelovati. Dakle, za elastičnu i snažnu tamnu kosu, bojanje kane ili basme je dobrodošlo, za svjetlo i slabiju boju - bolje je samo slikati. Također, ako naglašavanje nije bilo duboko, balzam za bojenje može vam pomoći.

Sada je potrebno jasno odrediti da se početno tamna kosa obnavlja samo u tamnoj boji. Prirodni plavokosa - svijetlo smeđa ili nijanse blago svjetlije ili tamnije. U početku, prilično plava kosa - u plavoj boji različitih nijansi, najdraže mlijeko plavuša.

Koje boje odabrati?

Naravno, prije nego što počnete kupiti prave sastojke, trebate odlučiti koja će boja biti istaknuta. Ovdje, prva boja iz trgovine više nije prikladna. Potrebno je povezati vaš izbor s vrstom kose. Ne preporučujemo uzimanje boje amonijaka što je više moguće i odlučivanje koliko vam je potrebna koncentrirana mješavina - to ovisi o tome koliko želite bojiti kosu.

Najbolja boja za bilo koju boju kose smatra se bojom boje, slobodno je dostupna i može se kupiti iu trgovini i na internetu. Pomoću nje ćete moći temeljito obnoviti kosu u tamnoj, svijetlosmeđoj boji, u plavoj boji, i mnogo različitih nijansi. Rezultirajuća boja izgledat će meka i duboka, poput toniranja kosa.

No, još je vrijedno pamćenja, kao što je napisano gore, preoblikovanje u tamnoj boji, poželjno je koristiti kana, bas i slične pripreme.

Postupak slikanja kod kuće

Kada se kupuju svi potrebni sastojci, vrijeme je za početak samog postupka. Kod kuće, zapravo, nije tako teško držati ga, samo trebate posjedovati barem osnovne vještine koje se postižu ako ste već eksperimentirali s vlastitom kosom. Međutim, nikada nije prekasno za to iskustvo. I majstorski frizeri i druge amaterske djevojke pomoći će vam u tome.Sljedeći Članak
Nakon slikanja boja kose postaje tamnija od očekivanog, kako ga olakšati?